Alimente care nu îngraşă, indiferent cât mănânci!

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Miercuri, 11 ianuarie 2023, 15:47

Cele mai bune alimente care nu îngrașă sunt indicate în toate dietele pentru o siluetă frumoasă! Toate sunt sănătoase, gustoase și poți să mănânci cât vrei. Important este modul în care le prepari! Descoperă un top cu cele mai populare alimente care nu îngrașă, indiferent de cantitatea consumată.

Cuprins

Legumele, fructele, carnea sau ouăle sunt alimente care nu îngrașă, dacă sunt preparate dietetic, fără grăsimi, fără zahăr, fără adaus de făină sau de paste făinoase. Cele mai multe alimente pot fi consumate fără pericolul de aduna kilograme în plus. Periculoase sunt combinațiile sățioase cu multă pâine, cu aluaturi și grăsimi prăjite sau cu dulciuri concentrate în zahăr.

În toate categoriile putem găsi alimente care nu îngrașă, care pot fi mâncate în cantități mari, oricât de mult ți-ai dori, dacă le consumi preparate cât mai simplu și dietetic. Astfel, te vei bucura și de gustul lor natural, dar mai ales de nutrienții valoroși pe care îi conțin.

Alimente care nu îngrașă: top 7 legume sățioase

Alimente care nu îngraşă, indiferent cât mănânci!

Țelina

Folosește cât mai des țelina la salate simple cu pește sau cu morcovi și mere acrișoare date pe răzătoare. Țelina este parfumată și apetisantă și nu îngrașă absolut deloc. Poți mânca oricât de multă țelină proaspătă, răzuită și combinată cu alte rădăcinoase sau cu puțină carne slabă, pregătită de grătar. De asemenea, o poți adăuga în toate supele de legume, nu doar rădăcina, ci și frunzele de țelină care sunt foarte aromate.

Vinetele

Poți consuma vinete după pofta inimii, dar fără maioneză. Categoric, salata de vinete cu maioneză îngrașă din cauza uleiului folosit. Dar, dacă pregătești vinete pe grătar sau în cuptor, cu puțin sos de roșii, cu legume sau cu piept de pui, o astfel de combinație nu reprezintă niciun pericol pentru silueta ta. Din contră, poți consuma mai multe zile la rând vinete gătite dietetic și nu îți afectează deloc greutatea.

Castraveții

Consumă castraveți proaspeți tot timpul anului, nu doar vara! Îi poți folosi la tot felul de salate, în combinație cu iaurturi dietetice, sare și mărar, sau în combinație cu piept de pui și roșii. Dacă îi consumi cât mai simplu, fără ulei, fără multă pâine și fără mezeluri, bineînțeles, castraveții te hidratează, ajută sistemul imunitar și îți dau senzația de sațietate.

Dovleceii

Dovleceii au un gust inconfundabil, ușor dulceag și proaspăt, și pot fi pregătiți în fel și chip într-un mod dietetic. Îi poți pregăti pe grătar și îi poți consuma simplu, doar cu iaurt. Sau îi poți folosi în supele de legume pentru consistența lor și gustul savuros. Dacă îi pregătești sănătos, dovleceii te ajută să faci față senzației de foame din timpul dietelor și pot fi consumați oricând, fără să îngrașe.  

Morcovii

Chiar dacă sunt atât de dulci, morcovii nu reprezintă un pericol pentru siluetă. Este important să îi gătești dietetic, fără ulei. Consumă morcovi cruzi ca atare, dacă sunt foarte fragezi și buni. Sau răzuiește morcovii pentru salatele de crudități, dar nu adăuga ulei sau maioneză, ci iaurt. Morcovii copți la cuptor, cu alte legume, constituie o garnitură excelentă pentru o friptură simplă din piept de curcan sau din piept de pui.  

Cartofii

Cartofii sunt sățioși și gustoși, dar știm că îngrașă dacă sunt pregătiți cu grăsime. De aceea, cartofii fierți în coajă sunt cei mai buni să nu te îngrași. Fie că îi fierbi, fie că îi pregătești la cuptor în coajă, miezul dulce al cartofilor ține bine de foame și se numără printre cele mai accesibile alimente care nu îngrașă deloc.

Sfecla roșie

Foarte apreciată de multe persoane care țin diete, sfecla roșie se știe că nu îngrașă. Ea este bogată în vitaminele A și C, săruri precum potasiu și magneziu, fitonutrienți cu efect antioxidant și antiinflamator. Sfecla roșie este săracă în calorii și ajută la arderea grăsimilor. În plus, ajută la reglarea zahărului în sânge, dacă este consumată în mod regulat.

Top 3 verdețuri care ajută la slăbit

Alimente care nu îngraşă, indiferent cât mănânci!

Toate verdețurile sunt indicate în curele de slăbit și consumate în combinații dietetice ele nu prezintă niciun pericol pentru siluetă. Dar trei dintre ele sunt cele mai populare, ieftine și foarte bogate în vitamine.

Pătrunjelul

Frunzele de pătrunjel proaspete nu trebuie să lipsească din salate, supe, ciorbe sau preparate simple la cuptor. Pot fi consumate tocate mărunt cu puțin iaurt și cartofi fierți în coajă sau cu roșii tăiate cubulețe. Sunt grozave la gust! Dar ai grijă să nu adaugi decât foarte puțin ulei de măsline. Pătrunjelul este foarte bogat în vitamina C, săruri minerale benefice pentru inimă și este bogat în fibre care te ajută să combați senzația de foame.  

Salata verde

Poți consuma salată verde oricât dorești tu, pentru că este în topul cu alimente care nu îngrașă deloc! Bineînțeles, dacă este pregătită cu lămâie, un strop de sare și puțin ulei de măsline. Salata verde în care adaugi ulei de floarea soarelui nu va fi deloc prietenă cu silueta ta.

Spanacul

Frunzele fragede de spanac pot fi consumate crude în salate cu alte verdețuri aromate, cu puțină lămâie sau iaurt. Spanacul, bogat în fier și săruri minerale, dar și în fibre, îți dă senzația de sațietate și te ajută în orice dietă. Poți consuma oricând și oricât spanac, pentru că nu te îngrașă, dar trebuie să ții cont de faptul că la un moment dat poate fi mai greu de digerat.

Alte alimente care nu îngrașă, oricât ai mânca

Ouăle fierte

Alimente care nu îngraşă, indiferent cât mănânci!

Consumă ouă fierte mult mai des decât ouă prăjite sau omletă făcută cu ulei sau alte tipuri de grăsime. Ouăle fierte nu îngrașă, pot fi consumate în cantitate mai mare și mai des decât ouăle prăjite. Cu toate acestea, trebuie să ții cont și de sensibilitatea stomacului sau a ficatului. Ouăle fierte sunt alimente sățioase și sănătoase, ele aduc un plus de proteine și nutrienți benefici pentru dezvoltarea organismului, pentru inimă, pentru ochi și pentru creier.

Carnea pregătită dietetic

Carnea slabă fiartă, carnea pregătită la grătar sau la cuptor ori la aburi, dar fără adaos de grăsime, este unul dintre cele mai sățioase alimente care nu îngrașă. Nu trebuie să exagerezi cu porțiile, dar poți mânca zilnic preparate din carne făcute cât mai simplu. Evită carnea prăjită în untură sau ulei. Carnea albă sau roșie, pregătită la cuptor, cu garnituri simple din legume este recomandată în multe diete de slăbit. Trebuie doar să alegi o carne lipsită de grăsime, proaspătă și bună, dar cât mai slabă.

Fructe care nu îngrașă

tipuri-de-fructe-citrice

Oricât ar fi de dulci, există unele fructe foarte bune în diete, care pot fi mâncate în cantități mai mari, fără să te îngrașe. Fructele enumerate mai jos sunt foarte bune pentru imunitatea și pentru rezistența organismului, sunt bogate în vitamine și săruri minerale, în acizi benefici și antioxidanți care combat depunerile de colesterol și radicalii liberi.

Nicio dietă nu este sănătoasă dacă nu conține măcar o porție de fructe pe zi. Consumă cât mai des fructele de mai jos și bucură-te de savoarea lor. Nutrienții din aceste fructe vor compensa lipsa altor alimente interzise în diete și vor aduce un plus de vitamine esențial pentru sistemul tău imunitar.

  • Citricele: portocale, mandarine, grepfruit
  • Ananas
  • Căpșune
  • Mere
  • Pere
  • Prune
  • Coacăze
  • Afine  
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter