Sănătate: 5 semne că eşti deshidratată

De Diana Zagrean, pe

Semnele deshidratării pot fi adesea confundate cu simple dureri de cap sau răceli de vară. Dacă suferi de cel puţin două dintre simptomele de mai jos, sau de unul din ele plus sete puternică, eşti, cel mai probabil, deshidratată. Iată principalele 5 semne că eşti deshidratată
1. Gura uscată
Dacă îţi simţi gura uscată înseamnă că eşti cel puţin mediu deshidratată şi este timpul să faci o pauză şi să bei un pahar cu apă. Trebuie să iei în calcul că unele medicamente au ca efect secundar gura uscată şi că acesta poate fi şi un semn de glicemie mare, în cazul diabeticilor şi nu numai. Deci dacă te ştii cu nişte probleme de sănătate sau dacă iei anumite medicamente, nu este cazul să te panichezi foarte tare.
2. Dureri de cap
Dacă ai dureri de cap în mijlocul zilei şi ele sunt însoţite şi de alte simptome din această listă, poţi să iei măsuri anti-deshidratare. Durerile de cap sunt unul din semnele mai puternice că organismul tău nu primeşte destulă apă în ţesuturi.
Sănătate: 5 semne că eşti deshidratată
3. Foame
Poate suna ciudat, dar uneori, corpul îţi trimite semnale codate. Dacă nu eşti genul care simte tot timpul pusee de foame, este posibil să fii puţin deshidratată şi confuză. În loc să te arunci pe tonomatul din holul biroului sau să dai iama prim frigider după ora prânzului, bea un pahar cu apă.
4. Somnolenţă
Letargia şi starea generală de somnolenţă sunt un alt semn că organismul tău are nevoie de mai multă apă. Când corpul tău nu primeşte hidratarea de care are nevoie este nevoit să încetinească ritmul metabolic, pentru a face faţă fluxului scăzut de sânge.
Sănătate: 5 semne că eşti deshidratată
5. Puls crescut
Dacă inima ta o ia brusc la goană şi ai senzaţia că ţi se zbate pieptul, cu bătăi scurte şi rapide, s-ar putea să ai nevoie de nişte apă sau suc de fructe. În cazul în care nu te ştii cu probleme cardiace, nu trebuie să te panichezi. Simptomul acesta este mai înfiorător pentru că implică un organ vital, dar semnalele apar din aceeaşi cauză, a scăderii cantităţiid e sânge din corp, din lipsă de apă. În loc să te panichezi, bea puţină apă şi stai liniştită.
Foto:Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter