7 semne că sănătatea ta este în pericol

De Consuela Stratulat, pe

Cu siguranță și tu crezi că dacă nu te doare nimic, ești sănătoasă, însă medicii avertizează că lucrurile nu stau chiar așa. Durerea nu este singurul semnal al unei afecțiuni, iar corpul nostru încearcă să ne spună când ceva nu funcționează bine. Învață să îl asculți! Află care sunt cele 7 semne că sănătatea ta este în pericol.
Ți se usucă frecvent buzele. Ai putea crede că buzele crăpate se datorează vremii, dar de fapt arată o lipsă de vitamina B12. Netratată, poate duce la anemie sau alte boli ale sângelui, așa că încearcă să iei suplimente care vor crește nivelul de vitamina B12.

Observi că ești mai scundă

Ar putea suna ciudat, dar pe măsură ce îmbătrânim, ne micșorăm. Vârsta la care începe procesul, însă, spune câte ceva despre oasele tale. Dacă începe mai devreme, este un semnal că ai osteoporoză, o boală care favorizează apariția fracturilor și a cocoașei. Diagnosticată la timp, vei putea face schimbări în dieta ta, care te vor ajuta să oprești evoluția bolii.

Răcești mai des

Dacă răcești mai des decât restul lumii, ar putea fi un somn că trebuie să își întărești sistemul imunitar sau sunt ceva probleme cu el. Fie ai o lipsă de vitamin C, fie organismul tău este atacat de un virus de care nu ai habar, dar trebuie să faci analize de sânge.

Urina ta este galbenă

Este important să fii atentă la culoarea urinei tale, un indicator foarte bun al sănătății tale. Dacă ești hidratată, urina ar trebui să fie aproape incoloră, dar dacă bei suficientă apă și este galbenă, înseamnă că rinichii tăi sunt bolnavi. Poți mări cantitatea de lichide pe care o consumi, pentru a vedea dacă te ajută, dar bea numai apă, și mergi la un medic.

Pielea ta se comportă ciudat

Dacă te lupți mereu cu acneea, eczemele ori alte probleme ale pielii, ar putea însemna că ești alergică la ceva sau corpul tău îți spune că ești stresată și trebuie să te liniștești. Pielea este cel mai mare organ al omului, așa că ascult-o și urmărește-o cu atenție.

Nu dormi bine

Un somn neliniștit este un alt semn de îngrijorare. De cele mai multe ori, insomnia apare din cauza stresului. Când dormi, corpul tău ar trebui să reducă nivelul de cortizol, dar când ești epuizată psihic, acest lucru nu se mai întâmplă.

Ești obosită, deși dormi suficient

Dacă dormi mai mult decât suficient, dar tot ești obosită, ai putea avea probleme cu tiroida. Cere sfatul unui medic, înainte ca problema să îți dea peste cap tot organismul.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter