Raed Arafat, despre perioada de vârf a coronavirusului. La ce să se aștepte românii de Paște

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:05

Secretarul de stat la Ministerul de Interne, Raed Arafat, a vorbit despre posibila perioadă de vârf a coronavirusului în România.

Raed Arafat a declarat duminică seara, la Antena 3, că a aflat de curând o informație conform căreia perioada de vârf a coronavirusului va fi în perioada Paștelui (19 aprilie).

“Este o părere pe care am citit-o recent că în perioada Paștelui va fi vârful. Atunci va începe și apoi va scădea, urmând să se întoarcă în noiembrie. Este o părere științifică. Dar ce o validează? O să vedem dacă acest lucru este adevărat când vom ajunge la Paști”, a spus Arafat, potrivit mediafax.ro.

Citește și Raed Arafat, despre gelurile dezinfectante din comerț care ucid coronavirusul

Secretarul de stat la Ministerul de Interne s-a anunțat îngrijorat de faptul că mulți români urmează să se întoarcă din străinătate în țară, în perioada sărbătorilor pascale.

“Am făcut apeluri pentru ei să nu vină dacă pot să-și anuleze concediile, pentru a nu expune familiile lor aici. Să nu se înțeleagă că ne dezicem de românii din diaspora, dar dacă sunt oameni infectați și asimptomatici, vin în țară, ei își expun familiile la ceea ce este în altă țară. Același mesaj l-am dat și pentru cei de aici, să nu plece în perioada sărbătorilor în zonele afectate”, a mai spus Arafat.

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter