(P) Învinge radiaţiile UV şi controlează lumina cu lentilele de ochelari Crizal Transitions

De Unica.ro, pe

Din cauza căldurii, fiecare vară devine o luptă cu soarele puternic. Totuşi, rareori învingem, pentru că soarele este un inamic căruia nu e uşor să îi ţinem piept.
Razele UV sunt cele mai de temut arme ale sale: pe langa faptul ca ne orbesc si ne fac sa lacrimam atunci cand iesim afara, ele au un efect nociv pe care nu il resimtim imediat. In timp, razele UV provoaca boli oftalmologice grave: cataracta, degenerescenta maculara (deteriorarea globului ocular) sau cancere ale pielii din jurul ochilor.
Ce trebuie sa stim este ca razele UV nu actioneaza numai vara (desi cresc in intensitate in aceasta perioada), ci si in restul anului. In plus, ele sunt reflectate pe diferite suprafete (nisip, apa, gheata), devenind astfel si mai puternice; de exemplu, zapada reflecta peste 80% din cantitatea de raze UV. De aceea, ochii celor care traiesc in zone montane sunt expusi unui nivel de radiatii mult mai mare, atat din cauza zapezii, cat si din cauza altitudinii.

Ce poti face?

Nu, mutarea la Polul Nord, unde jumatate de an e noapte, nu e o optiune. Daca esti purtator de ochelari insa, cea mai la indemana solutie o reprezinta purtarea de lentile de vedere heliomate. Acestea se inchid la culoare si blocheaza efectul razelor UV asupra ochilor tai.
„Pentru ca protejarea ochilor de razele UV ne fereste de boli oftalmologice grave, trebuie sa alegem lentile heliomate de calitate, cu factor de protectie cat mai mare. In prezent, singurele lentile de vedere heliomate de pe piata care asigura cel mai mare factor de protectie UV si elimina si disconfortul dat de lumina puternica sunt Crizal Transitions by Essilor”, declara dr. Horia Pirga, specialist oftlamolog Essilor.
Cu ce te inarmeaza Crizal Transitions in lupta cu soarele:
• Protectie completa, indiferent de directia din care vin razele: din fata, din spatele lentilei sau din lateralele acesteia;
• Flexibilitate: pot fi montate pe orice rame si pot fi folosite indiferent de dioptriile prescrise de medic;
• Cel mai bun control al luminii orbitoare;
• Cel mai rapid timp de reactie – isi schimba culoarea in mai putin de 60 de secunde de la contactul cu soarele.
Ca sa afli mai multe despre lentilele heliomate si beneficiile oferite Crizal Transitions, intreaba-ti medicul oftalmolog sau intra pe www.despreochi.ro.
Essilor este cel mai mare producator de lentile de ochelari din lume. Produsele pe care le ofera  Essilor sunt unele dintre cele mai inalte calitativ de pe piata romaneasca si internationala.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter