Milioane de oameni – bolnavi de cataractă. Cum te protejezi împotriva acesteia?

De Unica.ro, pe

Probabil că ai auzit adesea despre cataractă că se mai numeşte “boala bătrâneţii” – într-adevăr, ea apare în general la vârste înaintate, însă nu ocoleşte nici tinerii. Cataracta se manifestă prin opacifierea cristalinului şi reprezintă principala cauză a orbirii la nivel mondial.
Cele mai cunoscute cauze ale cataractei sunt vârsta înaintată şi diabetul zaharat – cu toate acestea, un alt motiv mai puţin cunoscut, dar la fel de important este expunerea neprotejată a ochilor la razele UV. Pe termen scurt, ele provoacă leziuni superficiale (care se manifestă prin lăcrimare, senzaţia de corp străin în ochi sau senzaţia de usturime). În timp însă, razele UV ajung să provoace afecţiuni foarte grave, printre care se numără şi cataracta. Anual, din cauza cataractei cauzate de razele UV îşi pierd vederea peste 3 milioane de oameni.
Cum poţi să o previi?
Medicii recomandă să evităm expunerea la razele UV fără protecţia necesară. Indiferent de anotimp, radiaţiile acţionează asupra ochilor noştri. De aceea, ei trebuie feriţi în permanenţă de razele nocive ale soarelui. Acest lucru nu este însă mereu la îndemâna purtătorilor de ochelari, pentru că o pereche de ochelari de soare nu asigură şi dioptriile de care avem nevoie.
“Pentru a-şi proteja vederea de razele UV, cea mai recomandată soluţie pentru purtătorii de ochelari de vedere este purtarea de lentile heliomate, care se închid la culoare la contactul cu razele soarelui. În acest moment, cele mai perfomante lentile de acest tip sunt Crizal Transitions by Essilor, singurele lentile heliomate care asigură o protecţie foarte mare împotriva UV şi elimină şi disconfortul care apare la contactul cu lumina puternică”, spune dr. Horia Pirga, specialist oftalmolog Essilor.
Ce beneficii asigură lentilele de vedere Crizal Transitions by Essilor
•  Au cel mai rapid timp de reacţie – îşi schimbă culoarea în mai puţin de 60 de secunde;
•  Asigură protecţie atât împotriva razelor care vin din faţă, cât şi a celor care vin din lateralul sau din spatele lentilei;
•  Pot fi montate pe orice tip de ramă, fără să afecteze dioptriile lentilelor;
•  Sunt recomandate la orice vârstă.

Dacă vrei să afli mai multe informaţii despre cataractă şi lentilele heliomate, vizitează-ţi medicul oftalmolog sau intră pe www.despreochi.ro.
Essilor este cel mai mare producător de lentile de ochelari din lume. Produsele pe care le oferă  Essilor sunt unele dintre cele mai înalte calitativ de pe piaţa românească şi internaţională.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter