Fericită indiferent de greutate. Învaţă de la vedete!

De Erika Chivu, pe

Ai ţinut sute de diete, ai făcut ore întregi de sport fără rezultate? Atunci poate că e cazul să te accepţi aşa cum eşti, chiar dacă ai ceva kilograme în plus.
Vedetele internaţionale promovează mişcarea HAES (Healthy at Any Size) care le îndeamnă pe femei să mănânce corect şi să facă mişcare fără a se gândi la siluetă, ci la sănătate. Dacă în acest timp reuşeşti să slăbesti – norocul tău, dacă nu, nu-i nicio problemă.

Numai femeile trebuie să fie slabe?

Când se vorbeşte despre un actor supraponderal, de pildă Jack Black sau John Goodman, se menţionează talentul lui sau cele mai noi filme, însă nimeni nu menţionează ce greutate are şi nimeni nu-l critică pentru asta. Însă ca femeie, toată lumea se aşteaptă să fii cât mai subţire, iar vedetele care se îngraşă câteva kilograme, chiar şi în urma sarcinii, sunt desfiinţate imediat de presă.

Beth Ditto, mândră că e grasă

Însă femeilor puternice şi sigure pe ele nu le pasă. Cântăreaţa Beth Ditto are multe kilograme în plus, dar asta nu o împiedică să aibă succes pe toate planurile. În timp ce unii o acuză că promovează obezitatea morbidă, alţii o admiră pentru curajul de a se accepta exact aşa cum e. Karl Lagerfeld,  care a spus până şi despre Heidi Klum că e prea grasă, acum crează haine special pentru Beth, care a pozat goală şi este catalogată drept un fashion icon. Ea însăşi spune că este grasă – nu-i place cuvantul „supraponderal” – şi nu are de gând să se schimbe pentru că… îi place mâncarea prea mult.

„Nu vreau să fiu altfel. Mi-am petrecut toată copilăria încercând să fiu altfel şi m-am săturat. Nu vreau să arăt ca Britney Spears. E hidoasă. Eu sunt grasă şi sunt mândră de asta”, declară Beth Ditto.

Melissa McCarthy nu face obsesii pentru kilograme

 
Actriţa pe care ai văzut-o în „Fetele Gilmore” şi mai nou în comedia „Domnişoare de onoare” s-a luptat mult timp cu greutatea ei până a ajuns să se accepte aşa cum e. Chiar dacă nu prea îi place ce vede în oglindă, are înţelepciunea să nu facă din greutatea ei o obsesie. Mai degrabă o interesează să fie sănătoasăşi să le dea un exemplu bun copiilor ei.

Melissa a acceptat să joace în sitcomul „Mike si Molly”, serial construit în jurul unui cuplu de supraponderali, deşi la început s-a temut că va atrage şi mai mult atenţia asupra greutăţii ei.

„Greutatea nu este trăsătura mea definitorie”, obişnuieste să spună Melissa, care e şi o actriţă foarte talentată. Primul său impresar i-a spus că nu are nicio şansa la Hollywood dacă nu slăbeşte, dar iată că s-a înşelat amarnic. Şi trebuie să recunoaştem că Melissa este o femeie foarte frumoasă în ciuda greutăţii ei.

Fericită indiferent de greutate. Învaţă de la vedete!

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter