Lecție deschisă cu teorii ale conspirației despre pandemia de COVID-19

De Unica.ro, pe

Un medic de familie a prezentat mai multe teorii ale conspirației în cadrul unei lecții deschise online prezentate în fața unor elevi de clasa a XII-a, potrivit Ziarul Incomod.

„Acest virus Sars-Cov-2 este fratele mai mic al lui Sars-Cov1”, a zis medicul Dan Gavrilescu, medic de familia din Câmpina, județul Prahova elevilor. „E un virus modificat în laborator de mâna criminală a omului și folosit ca armă biologică”.

Teoriile conspiraționiste ale medicului nu au vreo bază științifică, lucru care le face cu atât mai periculoase. „Nenorocirea care este?”, a zis medicul, conform Libertatea. „Virusul a fost folosit într-un război complicat, economic. Este o mare afacere în spatele acestei pandemii. Un război economic care să lovească în economiile puternice. Anul trecut toți au dat înapoi în afară de China, care s-a redresat repede și acum este cea mai mare putere economică. O afacere mare cu vaccinurile, în care s-a investit foarte mult și banii trebuie recuperați. Deci practic trăim într-o minciună indusă prin televizor”.

Citește și: Ce spun experții despre cazurile de COVID-19 din școli: „Infectarea nu are legătură cu școala, ci cu vacanța”

Când un elev l-a întrebat pe doctor care este scopul situației prezentate de el, răspunsul său a fost: „Acestea sunt războaiele, dragă”. O parte din înregistrarea cursului a fost postată chiar de medicul Gavrilescu pe pagina de Facebook, alături de o poză cu o tablă pe care acesta scrisese planul lecției, după cum arată Digi24.

Întrebat fiind dacă s-a vaccinat, medicul a răspuns: „Bineînțeles că nu, doamnă. Doar dacă mă obligă. Am trecut prin boală la începutul acestui an, deci, deocamdată, mă simt protejat”. Mai mult, el a mărturisit că nu poartă mască decât atunci când consideră el că este nevoie: „Mi se pare irațional să port mască pe stradă”.

Reacția secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, cu privire la întreaga situație a fost următoarea: „Sunt argumente care nu sunt deloc susținute, vin din afara sferei medicale. În ceea ce privește pandemia, avem toate datele științifice, naționale și internaționale. În medicină trebuie să vorbim despre date bazate pe evidențe, și nu după cărți, articole sau impresii”.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter