Orașul care interzice vânzarea țigărilor electronice

De Unica.ro, pe
Dacă statisticile privind fumatul sunt îngrijorătoare, despre efectul pe termen lung al țigărilor electronice nu se știu prea multe lucruri. De aceea, într-un oraș din SUA vânzarea lor va fi interzisă. 

Consumul de tutun este una dintre principalele cauze ale mortalității în toată lumea, ceea ce a determinat căutarea de soluții mai puțin nocive pentru cei care nu vor să renunțe la acest viciu. Au apărut țigările electronice, despre care producătorii spun că nu dăunează sănătății și în plus sunt mult mai economice.

Dar cum întrebarea referitoare la cum ne afectează pe termen lung nu și-a găsit încă răspunsul, autoritățile unuia dintre cele mai importante orașe din SUA au hotărât să interzică comercializarea unor astfel de produse, potrivit Libertatea.

Este vorba chiar despre San Francisco, orașul unde se află sediul celui mai popular producător de țigări electronice din SUA.

Vestea a fost o lovitură grea pentru cei care creează astfel de dispozitive și s-a zvonit că vor contesta în instanță decizia oficialiilor. Aceștia susțin că interzicerea țigărilor electronice va determina întoarcerea fumătorilor la varianta clasică.

Pentru ca legea să intre în vigoare în câteva luni, primarul din San Francisco, London Breed, trebuie să semneze în 10 zile actul legislativ.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter