OMS, noi recomandări pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Sfat important pentru cei care stau acasă

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 27 ianuarie 2021, 09:36
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis noi recomandări pentru îngrijirea pacienţilor diagnosticaţi cu boala COVID-19. Recomandările sunt inclusiv pentru persoanele care au rămas cu simptome persistente după vindecare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le-a recomandat medicilor să îi aşeze pe pacienţi bolnavi de COVID-19 pe burtă, pentru a îmbunătăţi fluxul de oxigen.

Citește și: Cine se poate vaccina împotriva COVID-19 fără programare

“De asemenea, recomandăm utilizarea anticoagulanţilor în doze mici pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea mai degrabă a unor doze mici deoarece dozele mai mari pot conduce la alte probleme”, a precizat Margaret Harris, purtătoarea de cuvânt OMS.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății au făcut o recomandare și pentru persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 care se tratează la domiciliu.

Citește și: Simptomul COVID-19 care poate fi ușor confundat cu afecțiunile de piele

“Pacienţii cu COVID-19 care se află acasă ar trebui sa utilizeze pulsoximetria, prin care se măsoară nivelurile de oxigen, astfel încât să se poată afla dacă (starea de sănătate) se deteriorează într-o oarecare măsură acasă şi s-ar impune mai bine îngrijire spitalicească”, a mai declarat Harris, potrivit Digi24.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter