Dr. Oana Spânu: „Când şi de ce să apelăm la mărirea buzelor?

De Unica.ro, pe

Buzele cu aspect natural, pline, frumos conturate pot să aducă orice zâmbet aproape de perfecţiune! Tocmai de aceea, corecţia buzelor este, în prezent, cea mai dorită metodă de remodelare facială!

Proporţiile şi echilibrul  feţei se supun unor formule pe care numai natura le cunoaşte, însă frumuseţea în accepţiunea noastră, a fiecăruia, este diferită.

Cine îşi doreşte de fapt aceste mici “corecţii” de ordin estetic? Apelăm la ele pentru că se poartă, că este la modă sau că avem chiar nevoie? Ne dau aceste intervenţii mai multă încredere în noi, ne fac mai frumoase? Ne supunem la riscuri?

Buze subţiri sau prea groase, asimetrice sau cu riduri în colţul gurii
De multe ori ne deranjează lipsa volumului, faptul că buza superioară este prea subţire comparativ cu cea inferioară sau că există o asimetrie între jumătatea stângă şi dreaptă a buzei. Mai mult, am vrea ca zâmbetul să scoată în evidenţă dantura frumoasă pe care o avem sau conturul buzelor să fie mai bine definit.
Cu trecerea anilor, apar alte probleme de ordin estetic. Pierdem elasticitatea şi tonusul pielii, pierdem ţesutul gras de la nivelul feţei şi implicit volumul buzelor, apar riduri în jurul gurii, coboară colţurile gurii şi se formează şanţuri spre bărbie.
Toate acestea sunt consecinţele inevitabile ale procesului de îmbătrânire, dar nu sunt de neglijat nici efectele stilului nostru de viaţă, orele în exces petrecute la soare, fumatul, alimentaţia nesănătoasă, variaţiile în greutate ce duc în timp la subţierea pielii şi la pierderea fermităţii acesteia.
Schimbare în doar câteva minute
Redimensionarea buzelor şi a zonei din jurul acestora poate aduce beneficii semnificative asupra imaginii feţei în ansamblu în numai cateva minute. Împreună cu medicul estetician identificaţi detaliile care vă deranjează şi pe care le va corecta punctual.

Cu ce mărim buzele?
Refacerea volumului buzelor şi rejuvenarea pielii din jurul lor se face cu acid hialuronic, o substanţă prezentă natural în organism, care menţine vitalitatea şi tonusul ţesutului cutanat.
Utilizarea în scop estetic este sigură, fără risc de reacţii alergice, produsul  fiind de origine non animală,  sintetizat în laborator.
Este, practic, un gel disponibil în variante multiple, de consistenţe diferite, pentru ca fiecare pacientă să beneficieze de alegerea potrivită pentru zona de corectat, efectul fiind unul natural.

Doare?
Tehnica de introducere a acidului hialuronic este minim invazivă, prin injectare cu ac fin sau canulă, în mai multe planuri, riscul de a face mici vânătăi fiind astfel redus. Înaintea tratamentului se aplică o cremă anestezică, gelul cu acid hialuronic conţine şi el anestezic, aşadar este o procedură complet nedureroasă!
Rezultatele se observă imediat, produsul rămâne în ţesuturi pentru o perioadă de 3-6 luni după prima injectare, după repetare această perioadă creşte, fiind  necesare mici corecţii abia la 9-12 luni.

Important
Consultul prealabil oricărei intervenţii estetice este esenţial în înţelegerea dorinţelor şi aşteptărilor pacientei, scopul final fiind obţinerea unor rezultate cât mai apropiate de trăsăturile definitorii ale feţei şi ale personalităţii sale, iar zambetul frumos şi anii şterşi de pe faţă să fie în deplină armonie.

Un articol realizat de Dr Oana Octavia Spânu
Medic specialist Dermatolog
Centrul Medical Academica

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter