Eşti meteodependentă? Iată câteva soluţii care te vor salva!

De Libertatea pentru femei, pe

Dacă schimbările de vreme îți dau la propriu dureri de cap, află de la dr. farmacist Ovidiu Bojor ce leacuri te fac să uiți de ele.
Trecerea de la vreme frumoasă la timp ploios şi rece, umiditatea crescută, oscilațiile presiunii atmosferice – toate acestea le pot provoca probleme meteodependenților. Ei pot avea migrene, insomnii, stări de anxietate sau astenii nervoase. Durerile reumaticilor se pot înrăutăți. Vestea bună este că natura are leacuri pentru toate aceste necazuri, iar ingredientele necesare se găsesc chiar la tine în cămară.

► Adio, migrene!

Pentru a scăpa de dureri de cap, adaugă puțin suc de lămâie într-o ceașcă de cafea. Se mai pot pune felii de lămâie pe frunte. Sunt indicate și frecțiile cu ulei de susan, combinat cu două-trei picături de ulei esențial de pin, eucalipt, levănțică sau mentă.

► Împotriva durerilor de oase

Hreanul se folosește pentru a condimenta mâncarea, dar mai poți prepara un macerat după cum urmează: două linguri de hrean ras se lasă în jumătate de litru de lapte fierbinte timp de o oră. Se strecoară și se bea dimineața, ca adjuvant antireumatic. Este contraindicat în hemoroizi, dereglări de ritm cardiac și stări congestive.
Extern, băile locale sau generale cu făină de hrean sunt utile în inflamații articulare. Făina (o linguriță cu vârf la un litru de apă) se pune într-un săculeț din tifon, peste care se toarnă apă calduță (20-30ºC). Săculețul se agită în cadă. Baia durează 20-30 de minute.

SOMNIFER NATURAL

Schimbările de vreme pot duce și la tulburări ale dispoziției și ale somnului. Semințele de mărar sunt un bun sedativ nervos, util în combaterea insomniilor. Se face un decoct dintr-o linguriță de semințe la o cană cu lapte. Se bea seara, înainte de culcare. Caisele sunt indicate ca tonic nervos și se vor consuma în astenii, stări depresive, nevroze și insomnii. Nu se mai găsesc fructe proaspete, dar sunt la fel de bune uscate sau sub formă de suc natural ori compot. Dacă suferi de diabet, consumă-le doar cu aprobarea nutriționistului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter