Mâncăruri sănătoase care îţi strică dinţii, deşi nu te aşteptai la asta

De Diana Zagrean, pe

Doar pentru că un fel de mâncare este sănătos şi plin de vitamine, nu înseamnă că nu-ţi face niciun rău. În exces, multe alimente provoacă leziuni la nivelul dinţilor şi nu numai. Vezi şase mâncăruri sănătoase care îţi strică dinţii, deşi nu te aşteptai la asta.

Fructele de pădure

Afine, zmeură, merişoare, cireşe, căpşune şi alte fructe de pădure sunt foarte sănătoase şi pline de vitamine şi antioxidanţi. Dar majoritatea au şi nişte pigmenţi foarte puternici, care pătează dinţii. În plus, aciditatea fructelor face ca smalţul dinţilor să fie mai sensibil la pătare cu taninuri şi coloranţi naturali.

Sosurile

Sosul de soia, sosul de roşii şi alte sosuri puternic colorate îţi pot păta dinţii destul de tare. Cel mai bine este să te clăteşti cu multă apă imediat după ce ai terminat de consumat o mâncare cu sos colorat, fie el galben de la şofran, roşu de la tomate sau de alte culori.

Sucuri naturale

Struguri, rodie, merişor, vişine, suc de roşii sau chiar sucul natural de morcovi pot păta dinţii, mai ales datorită acidităţii lor, chiar dacă este vorba de suc natural, proaspăt preparat. Poţi încerca să bei sucurile cu paiul sau nu uita să te clăteşti după fiecare băutură şi mâncare.
Citeşte mai multe despre mâncăruri sănătoase care îţi strică dinţii, deşi nu te aşteptai la asta, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter