Ce mâncăm la fast-food: Un burger arată la fel după 14 ani şi ce otrăvuri conţin cartofii prăjiţi

De Sandra Sarbu, pe

Nu degeaba toată lumea vorbeşte de rău mâncarea de la fast-food. Are gust bun, are preţ accesibil, dacă ţi-e foame o poţi cumpăra de-a gata imediat. Şi totuşi nu este deloc sănătoasă, valoarea nutriţională este mică şi, pe deasupra, conţine atât de multe substanţe nocive încât nici nu se dezintegrează, aşa cum o face orice aliment.
În 1999, în urmă cu 14 ani, un bărbat din Utah, Statele Unite, a cumpărat un hamburger de la cel mai famos lanţ de restaurante fast-food din lume. Iniţial, David Whipple a vrut să-l păstreze o lună ca să le dovedească prietenilor săi că sendvişul este plin de conservatori şi că nu se strică într-un timp atât de lung, însă nu s-a gândit niciodată că hamburgerul va arăta exact la fel 14 ani mai târziu.
Iniţial, după ce a trecut luna, bărbatul s-a gândit să renunţe la micul său experiment, însă cumva l-a uitat în buzunarul unei jachete, în şifonier, unde l-a găsit doi ani mai târziu. Hamburgerul arăta exact la fel – mai puţin ceapa şi castraveţii muraţi, care s-au dezintegrat la scurt timp după cumpărare. De atunci au trecut încă 12 ani, iar „pâinea” şi „carnea” hamburgerului nici măcar nu dau semne să fi mucegăit vreun pic.
„Încercam să le arăt oamenilor cum funcţionează enzimele şi m-am gândit că un hamburger ar fi o idee bună. L-am folosit timp de o lună şi apoi am uitat de el. L-a găsit soţia mea doi ani mai târziu, iar când l-am scos din ambalaj am rămas uimiţi. Arăta exact la fel, nu ne-a venit să credem”, a povestit David Whipple. Bărbatul a păstrat şi bonul de la cumpărarea hamburgerului şi a putut dovedi că a fost achiziţionat în 1999.
Hamburgerul de 14 ani a fost prezentat într-o emisiune televizată, „The doctors”:

Citeşte mai multe pe pagina următoare!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter