8 alimente care îți provoacă foame

De Consuela Stratulat, pe

Când îți este foame, mănânci, însă trebuie să știi că anumite alimente nu îți lasă deloc senzația de sațietate. Foamea este rezultatul unor interacțiuni care au loc în stomac, intestine, creier și pancreas și este un circuit care poate fi foarte ușor dat peste cap. Află ce ar trebui să eviți atunci când simți nevoia să mănânci.
Pâinea albă crește nivelul insulinei din sânge și nu te scapă de senzația de foame. Într-un studiu recent, realizat în Spania, cercetătorii au analizat obiceiurile alimentare a peste 9.000 de oameni și au constatat că cei care au mâncat mai mult de două felii pe zi, aveau 40% mai multe șanse să devină obezi în următorii 5 ani.

Sucurile naturale

Sucurile naturale conțin multe vitamine și nutrienți, dar au și o cantitate mare de zahăr. Un pahar din această băutură va ridica imediat nivelul zahărului din sânge, pentru ca apoi să îl scadă și să îți dea senzația de foame. Poți, în schimb, să faci un smoothie, folosind tot fructul și pudră de proteină sau unt de arahide, pentru a echilibra nivelul zahărului din sânge.

Gustările sărate

Există un motiv pentru care poftești la ceva dulce, după ce mănânci o pungă de chips-uri. Covrigeii sau alte gustări sărate stimulează la maximum producția de insulină, pentru ca apoi să o scadă. Stomacul tău nu va mai dori să mănânce nimic sărat, însă va simți nevoia de dulce.

Fast-food-ul

Aproximativ fiecare ingredient dintr-un meniu de fast-food este creat să te facă să îți dorești mai mult. De exemplu, grăsimile inflamează intestinul și pot distruge capacitatea organismului de a produce substanțe care controlează apetitul, precum dopamină și serotonină.

Alcoolul

Alcoolul nu scade doar nevoia de a mânca sănătos, dar te face să te simți înfometată. Potrivit unui studiu recent, trei pahare de alcool sunt de ajuns pentru a scădea cu 30% nivelul hormonului care îți dă senzația de sațietate. În plus, băuturile golesc rezerva de carbohidrați și te fac să poftești carbohidrați.

Pastele

Pastele produc aceleași senzații ca și pâinea albă. În plus, te fac să vrei să mănânci cât mai multe. Când îți hrănești corpul cu prea mulți carbohidrați, pancreasul tău se epuizează, pentru a produce insulină, și în scurt timp, organismul tău produce atât de mult din hormonul care controlează nivelul de zahăr din sânge, că te vei simți extrem de înfometată. În plus, cele mai multe sosuri cresc secreția de insulină, accentuând senzația de foame.

Îndulcitorii artificiali

Indiferent că se află în băuturile dietetice sau în cafea, îndulcitorii artificiali îți stimulează creierul și îl fac să creadă că va primi o porție dulce de energie, după care îl dezamăgești. Din această cauză, vei dori să mănânci tot mai multe dulciuri în timpul zilei. În timp, procesul îți poate afecta centri din creier care controlează apetilul.

Pizza

Pizza conține făină albă, ulei hidrogentat, brânză procesată și conservanți, iar combinația îți va crește nivelul de zahăr din sânge și vei simți nevoia să mănânci mai mult.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter