Ce spune managerul spitalului de Boli Infecțioase din Iași despre pandemie: „Vom avea sărbători ceva mai liniştite”

De Unica.ro, pe

Numărul de infectări cu COVID-19 ar putea să scadă de sărbători, după cum a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, medicul Florin Roșu, a spus că a observat o scădere a numărului de cazuri de COVID-19 cu forme medii spre severe din spital, dar că numărul de cazuri critice rămâne ridicat, conform News.ro.

Medicul Florin Roșu a spus că în spital sunt câteva zeci de paturi libere pentru pacienții cu COVID-19 care suferă de forme medii spre severe, pe când la ATI sunt zece paturi libere, după cum relatează Lilbertatea. El crede că pandemia nu va crea probleme în timpul sîrbătorilor de iarnă.

„Luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri. Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic. Dar după jumătatea lunii ianuarie, mă aştept ca numărul de cazuri să crească din nou”.

Citește și: Cum au votat bolnavii COVID-19 din Danemarca – soluția inventivă a danezilor

Citește și: Deputatul USR Emanuel Ungureanu: „Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!”

Citește și: Care este situația spitalelor din România după ce a scăzut numărul cazurilor de COVID-19

Citește și: Ce a spus Valeriu Gheorghiță despre medicii care nu cred în vaccinul anti-COVID-19: „Trebuie să răspundă pentru asta”

Specialistul sfătuiește oamenii să se vaccineze și să păstreze în continuare măsurile de prevenție, pentru că amenințarea nu s-a terminat. „De aproximativ o săptămână se observă o scădere a numărului de cazuri Covid cu forme medii spre severe”, a spus el. „Numărul de cazuri critice, deşi este în scădere, se menţine la un nivel semnificativ. Îndemn populaţia să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi să se vaccineze”.

Mai mult, managerul Florin Roșu a mai adăugat ce se va întâmpla dacă trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menține: „Spitalul de Boli Infecţioase rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar dacă trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menţine, pregătim din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de îngrijire a pacienţilor”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter