Nu ai chef de sex? Iată care ar putea fi cauzele!

De Erika Chivu, pe

În unele situaţii, cauzele libidoului scăzut sunt uşor de identificat, dar alteori pot fi ascunse. Iată ce boli îţi pot tăia cheful de sex fără să-ţi dai seama.
Se estimează că aproximativ 40% din femei îţi pierd cheful de sex la un moment dat în viaţă. În unele situaţii cauzele sunt uşor de descoperit – de exemplu când eşti bolnavă, ai născut recent, treci prin evenimente stresante sau ai probleme în relaţia de cuplu. Dar alteori libidoul dispare fără să fii foarte stresată, îngrijorată sau fără să te ştii bolnavă. Iată care ar putea fi cauzele ascunse.

Anemia

Anemia, adică lipsa fierului din organism, este des întâlnită la femei din cauza menstruaţiei, iar de multe ori este uşoară, cu simptome vagi, astfel că nu îţi dai seama de ce suferi. Anemia se manifestă şi prin oboseală, paloare, ameţeli uşoare, palpitaţii, mâini şi picioare reci.

Oboseala

Poate că pare „la mintea cocoşului” -când eşti obosit nu ai chef de nimic, deci nici de sex –  dar în ziua de azi, multe persoane ajung să sufere de oboseală cronică fără să-şi dea seama, mai ales că există cafeaua cea de toate zilele care ascunde simptomele. Lucrezi mult, eşti foarte ocupată sau îţi plac distracţiile nocturne? Este posibil să nu dormi suficient, iar oboseala permanentă se manifestă şi printr-un libido scăzut. Alte simptome: nervozitate, lipsa de concentrare, lipsa de energie fizică.

Anxietatea, depresia

Cele mai frecvente boli psihice, depresia şi anxietatea, sunt de multe ori duse „cu zâmbetul pe buze” ani de zile, fără ca cel bolnav să-şi dea seama pentru că şi în acest caz, simptomele pot fi uşoare, greu de identificat. În afară de libidoul scăzut, depresia se manifestă prin lipsă de concentrare, tristeţe permanentă, nervozitate, insomnie, agitaţie sau probleme fizice inexplicabile – dureri de cap, balonare, etc.

Medicamentele

Există o serie de medicamente care îţi pot tăia cheful de sex, caz ăn care poţi cere doctorului un înlocuitor. Poate fi vorba de medciamentele pentru depresie, pentru alergii sau pentru hipertensiune arterială.

Complexele, stima de sine scăzută

Se ştie că femeile sunt cele mai frecvente victime ale complexelor, care duc la lipsa încrederii în propria persoană: poate că te-ai îngrăşat puţin în ultimul timp sau poate că observi primele riduri în jurul ochilor. Chiar fără să-ţi dai seama, aceste lucruri îţi pot afecta imaginea de sine, ceea ce duce la scăderea libidoului.
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter