Femeile care muncesc mai mult de 45 de ore pe săptămână riscă să facă diabet

De Oana Dinu, pe
Femeile care muncesc mai mult de 45 de ore pe săptămână sunt pot face diabet zaharat. În cazul bărbaților, orele de muncă nu au influențat riscul de diabet.

Un studiu făcut de cercetătorii canadieni de la Institutul de Muncă și Sănătate din Toronto, care au monitorizat 7.065 de angajați (femei și bărbați) fără diabet, cu vârste peste 35 de ani, din Ontario, pe o perioadă de 12 ani, a scos la iveală faptul că femeile care muncesc prea mult sunt predispuse la stres cronic, inflamație cronică și modificări hormonale ce pot genera diabet zaharat, conform Dc News.

Până la finalul cercetării, 8% dintre femei și 12% dintre bărbați au dezvoltat diabet. Femeile care lucrau 45 de ore pe săptămână și mai mult de atât prezentau un risc cu 63% mai mare decât cele care aveau săptămânal 35-40 de ore de muncă. La bărbați, munca nu a influențat riscul de diabet, dar specialiștii nu au reușit să explice în cadrul studiului diferențele de gen.

„Cu toate acestea, este plauzibil că femeile muncesc mai mult timp, dacă luăm în considerare treburile casnice și responsabilitățile familiale”, a declarat Gilbert-Ouimet, autorul principal al studiului.

Acest rezultat se explică prin faptul că oamenii care muncesc mult sunt neglijenți cu sănătatea lor, nu fac sport, nu mănâncă sănătos, nu dorm suficient. Oricine este predispus la acest diagnostic dacă nu-și schimbă stilul de viață.

Citește și: 

Boala Parkinson, primul tratament cu ajutorul celulelor stem

Tensiunea arterială mică reduce riscul de demență

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter