Exerciții simple pe care le poți face acasă

De Lumea Femeilor, pe

Nu ai timp pentru a te duce la sală? Există o alternativă: câteva exerciţii simple, pe care le poţi efectua chiar la tine acasă. Mai practic şi mai comod nici că se poate…
 

2 minute pentru un abdomen plat

► Culcată pe spate, cu picioarele întinse, ţine palmele pe abdomen. Inspiră încet şi adânc, până când simţi că abdomenul s-a „umflat” la maximum. Expiră apoi, retrăgând abdomenul şi contractând perineul. Menţine această poziţie timp de 10 secunde. Repetă exerciţiul de 6 ori.
► Aceeaşi poziţie prezentată mai sus, doar că, de această dată când inspiri, aduci umerii în faţă, iar când expiri, lipeşti umerii de sol. Menţine poziţia 10 secunde şi repetă exerciţiul de 6 ori.
► Rezultatul: un abdomen mai plat.

10 minute pentru muşchi mai fermi

► Întinsă pe canapea, cu o sticlă cu apă (0,5 l) în mână. Întinde mâna pe lângă corp şi execută ridicări timp de 1 minut, pentru fiecare mână. Apoi cu o sticlă în fiecare mână, ridică braţele deasupra capului. Timp de lucru: 1 minut.
► Întinde braţele lateral şi adu-le înspre tors (1 minut). Repetă exerciţiul iniţial timp de 1 minut.
► Ridică-te: 1 minut sărit coardă + 1 minut genuflexiuni + 1 minut sărit coarda + 2 minute fandări.  

►Rezultatul: braţe şi picioare mai zvelte.

5 minute antrenament anticelulită

► 1 minut de sărit coarda + 1 minut de fandări ţinând câte o sticlă de apă în mână + 1 minut exerciţii de balerină: în picioare, ţinând călcâiele lipite, vârfurile depărtate, păstrând spatele drept, efectuează genuflexiuni, iar la ridicare contractează muşchii fesieri + 1 minut de sărit coarda + 1 minut de fandări înainte.

► Rezultatul: musculatură tonifiată.

15 minute şedinţă de ardere a caloriilor

► Aleargă timp de 5 minute în jurul blocului.
► La întorcere ai de efectuat: 1 minut sărit coarda + 2 minute contractează muşchii fesieri + 1 minut balansează picioarele, sprijinind mâinile de un scaun + 1 minut exerciţii de balerină (vezi mai sus) + 2 minute aplecări (stând în picioare, te apleci până atingi solul cu mâinile) + 2 minute exerciţii pe canapea (vezi mai sus) + 1 minut exerciţii pentru abdomen plat (vezi mai sus)

► Rezultatul: un corp mai suplu.

PLUS… UN SET DE FLOTĂRI

Sprijină palmele de marginea patului, cu picioarele întinse, corpul aflându-se într-o poziţie oblică:
flexează coatele şi împinge umerii în faţă. Revino la poziţia iniţială. Pe tot timpul acestui exerciţiu este important să îţi contractezi muşchii abdomenului şi să menţii picioarele întinse.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter