Adevărat sau fals despre cistită. Învaţă să te aperi de ea!

De Lumea Femeilor, pe

Urinări dese, cu senzaţia de arsură; şi totuşi simţi nevoia să te întorci imediat la toaletă; dureri de burtă; ufff! Câte femei au scăpat fără a face cunoştinţă cu cistita?
Prea puţine. Şi câte ar fi scăpat, dacă ar fi ştiut esenţialul despre ea? Muuulte !

Răreşti drumurile la toaletă, dacă bei mai puţin

FALS. Important nu este să nu mai faci naveta la toaletă, ci să scapi mai repede de simptomele care te obligă la acest drum! Aşa că trebuie să bei minimum 1,5 l (apă, ceai), pentru a reduce concentraţia urinei şi a preveni/elimina infecţia (cistita este o inflamaţie a vezicii urinare, uneori şi a uretrei, ce apare în urma unei infecţii). Această măsură funcţionează şi ca prevenţie contra cistitei, şi ca remediu, când ea “s-a instalat”.

Desuurile din materiale naturale te apără de ea

ADEVĂRAT. Bumbacul şi mătasea au toate atuurile în faţa materialelor sintetice: ele lasă să treacă aerul, păstrând căldura pielii şi ajutând-o să se usuce. Un sfat în plus (pentru femeile mai… comode): lenjeria intimă trebuie schimbată zilnic. Cu alta, impecabil de curată, fireşte.

După sex, eviţi să urinezi

FALS. Ba din contră, cistita recidivează în special după ce a avut loc raportul sexual – “context” în care germenii aflaţi la intrarea în vagin pot ajunge uşor în uretră. Concluzia: fă-ţi un obicei (bun) din a urina după fiecare contact sexual. Urina ia cu ea şi bacteriile prezente în uretră.

Pantalonii strâmţi favorizează infecţiile urinare

ADEVĂRAT. Un astfel de pantalon strânge şi freacă pielea, favorizând transpiraţia şi macerarea. Astfel, creează condiţii optime pentru multiplicarea  germenilor şi pentru (re)apariţia cistitei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter