Sânii mari – 4 probleme de sănătate

De Erika Chivu, pe

Sânii mari pe care şi-i doreşte orice femeie, pot aduce probleme de sănătate care merg de la simple iritaţii până la dureri cronice. Iată ce poţi păţi dacă ai sânii mari.

Dureri de spate

Spatele luptă permanent ca să menţină trunchiul în poziţie verticală. Iar când sânii grei ce trag trunchiul spre în faţă, lupta lui e cu atât mai grea, astfel că în timp pot apărea dureri musculare sau ale coloanei. Ca să le eviţi, întăreşte-ţi muşchii spatelui şi poartă un sutien potrivit.

Dureri de umeri

Totuşi, ai grijă cum îţi alegi sutienul. Unele femei cu sânii mari au şi dureri de umeri din cauza bretelelor de la sutien care „sapă” în piele şi pot ajunge să dea dureri musculare sau osoase. Bretelele cât mai late sunt cele mai potrivite.

Dureri de gat si cap

Greutatea sânilor şi bretelele care apasă pe umeri suprasolicită şi gâtul, mai ales că femeile cu sânii mari tind să adopte o poziţie „cocoşată” pentru a-şi ascunde defectul. Când muşchii gâtului sunt încordaţi pot să apară şi dureri de cap.

Iritaţii pe piele

Fie de la căldură şi transpiraţie, fie de la frecarea cu hainele, pot să apară tot felul de iritaţii. De pildă sub sâni, în lateralele lor sau pe partea interioară a braţelor. Ca să eviţi aceste probleme alege sutientul potrivit, iar vara poartă haine din materiale lejere şi naturale care nu reţin transpiraţia.

Cum îţi alegi sutienul potrivit

Femeile cu sânii mari adesea consideră, în mod greşit, că un sutien cu cupe mici va ascunde defectul. De fapt, sutienul greşit ca mărime nu face decât să exacerbeze problemele. Va trebui să cauţi un sutien mic în jurul bustului, dar cu nişte cupe mai mari. Iată cum îţi dai seama dacă ai ales un sutien nepotrivit:

– Ai dureri de spate din cauza bretelelor? Sânii ar trebui să fie susţinuţi nu de bretele, ci de cupe şi de partea care înconjoară cutia toracică. Dacă aceasta din urmă e mare, toată greutatea va trece asupra bretelelor.
– Partea de la spate se ridică până la ceafă? Din nou, înseamnă că e prea mare. Sutienul potrivit nu se deplasează când ridici braţele.
– Dacă sânii ies pe deasupra sau prin lateralul cupelor, înseamnă că acestea sunt prea mici. Acelaşi lucru e valabil şi dacă sârmele sutienului îţi fac răni sub braţe.
– Partea care înconjoară bustul trebuie să fie cât mai lată pentru o susţinere bună. De asemenea, bretelele late sunt mai blânde cu umerii tăi.
– Pentru sport alege o bustieră specială cu bretele foarte late şi susţinere bună. E de preferat ca ea să aibă cupele separate pentru a preveni frecarea sânilor între ei.

Iată cum ştii dacă porţi sutienul potrivit.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter