Dr. Oz: tratament naturist pentru mirosul de transpiraţie şi alte probleme jenante

De Erika Chivu, pe Ultimul update Marți, 06 aprilie 2021, 12:18

Dacă te confrunţi cu una din aceste mici probleme jenante nu e nevoie să povesteşti totul la farmacie. Poţi să scapi de ele cu remedii neturiste care se găsesc în orice casă. Iată ce spune dr. Oz.

Cum elimini mirosul de transpiraţie

„Transpiraţia în sine nu miroase urât”, explică dr. Oz, „dar odată ce intră în contact cu aerul este descompusă de bacterii care produc mirosul caracteristic”. Specialistul recomandă un remediu simplu şi eficient: oţetul. Acesta micşorează pH-ul pielii şi crează un mediu mai acid, unde nu se pot dezvolta bacteriile. „Dă-ţi cu oţet la subraţ după ce faci duş”, spune Oz.

Tratament naturist pentru balonare şi flatulenţă

„Seminţele de fenicul au efect carminativ, adică te ajutp să elimini gazele”, spune dr. Oz. Trebuie doar să mesteci o lingură de seminţe după o masă bogată pentru a preveni balonarea. Seminţele de fenicul se găsesc la magazinele naturiste ca atare sau sub formă de ceai.

Remediu eficient pentru mătreaţă

Dacă ai o „mătreaţă cronică” rezistentă la tratament probabil că suferi de o boală dermatologică, deci e bine să consulţi un medic. Dar dacă ţi se întâmplă din când în când să faci mătreaţă, poţi să scapi de ea rapid cu seminţe de schinduf. Este o plantă care creşte şi la noi, iar seminţele se găsesc uşor la plafar.
Pune două linguri de seminţe în puţină apă şi lasă-le peste noapte. A doua zi macină-le până se formează o pastă. Aceasta se aplică pe scalp, se maseazp şi se lasă să acţioneze o oră. Apoi speli părul normal şi clăteşti cu jumătate de litru de apă în care ai pus o lingură cu suc de lămâie.

Cum scapi de herpes cu tratament naturist

Dacă simţi că urmează să îţi apară un herpes, foloseşte cât mai repede o cremă sau un balsam pe bază de roiniţă. „Roiniţa are efect calmant şi antimicrobian”, explică dr. Oz.  Dacă  nu găseşti un unguent care să conţină această plantă, foloseşte ceai de roiniţă pe care îl aplici pe buză cu un tampon de vată.

Cum îţi albeşti dinţii fără să mergi la dentist

Dacă vrei dinţi mai albi dr. Oz îţi recomandă un amestec de bicarbonat de sodiu şi căpşune. Amestecă o lingură de bicarbonat cu două căpşune pasate, aplică pasta pe dinţi cu ajutorul unei periuţe şi las-o să acţioneze câteva minute, apoi perie dinţii normal. Este o soluţie de moment eficientă.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter