Vrei să dai jos burta? Dr. Oz te învaţă ce să mănânci

De Erika Chivu, pe

Dacă vrei să ai un abdomen perfect plat până la vară, urmează sfaturile oferite de dr. Oz şi consumă alimente care topesc grăsimea de pe burtă.

De ce e atât de greu să scapi de burtă

Dr. Oz ştie cât de greu le este femeilor să scape de burtă, dar spune că nu trebuie să ne învinovăţim. Dacă ţii dietă, faci mişcare şi nu ai rezultatele dorite cel mai probabil sunt de vină hormonii femini. Din cauza lor grăsimea se depunde în special pe abdomen şi cu greu părăseşte această zonă. În plus, activitatea hormonală normală din anumite perioade îţi poate da pofte alimentare care nu te lasă să ţii dieta aşa cum trebuie.
La acestea se adaugă stresul, care duce la secreţia unui hormon numit cortizol. De asemenea, acest hormon îi „spune” corpului tău că trebuie să adune grăsime în jurul abdomenului.

Ce alimente te ajută să dai jos burta

Dr. Oz spune că cel mai mare ajutor vine tot de la grăsimi, dar nu orice fel de grăsimi, ci acelea mononesaturate. Grăsimile bune care se găsesc în ulei de măsline, nuci, alune, seminţe de in, etc. Sunt de mare ajutor dacă vrei o talie mai subţire. Studii realizate de specialiştii în diabet au dovedit că grăsimile mononesaturate te ajută să slăbeşti, deci sunt o bună cale de a preveni diabetul de tip II. Vezi şi alte metode de a preveni diabetul!
Grăsimile sunt şi o bună sursă de energie, chiar dacă ne-am obişnuit să credem că numai făinoasele şi dulciurile de dau energie. Grăsimi mononesaturate mai găseşti în avocado, uleiul din sâmburi de struguri, ulei de porumb, ulei şi seminţe de floarea soarelui.

Ce alimente te îngraşă în zona abdomenului

Dacă mai era nevoie, dr. Oz te îndeamnă să stai depate de alimente procesate. Ingredientele care duc la îngrăşare în zona abdomenului sunt uleiurile hidrogenate şi făina albă. Cu orice preţ trebuie să eviţi grăsimile trans care se găsesc în dulciuri, produse de patiserie şi unele margarine. Medicul spune că acestea pot chiar s redistribuie grăsimea din alte zone către abdomen.
Ce mai poţi să mănânci ca să scapi de burtă
• Iaurturi – îmbunătăţesc digestia şi previn balonarea, astfel că stomacul pare mai plat. Vezi de ce recomandă Mihaela Bilic un iaurt pe zi!
• Fibre – din cereale integrale, fructe sau legume, acestea îţi asigură un tranzit intestinal normal şi previn constipaţia.
• Apa – hidratarea suficientă previne reţinerea apei în ţesuturi, problemă care îţi poate da un aspect „umflat”.
Vezi cura de slăbire dr. Oz cu alimente care taie foamea!
Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter