Dr. Beatrice Mahler, despre imunizarea prin vaccin anti-COVID: „Este foarte important stilul de viață pe care-l avem”

De Unica.ro, pe
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din Bucureşti a adus lămuriri în ceea ce privește perioada de imunizare după vaccinarea împotriva COVID-19. 

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti a subliniat că deși nu există date concrete cu privire la perioada de imunizare, producătorii vaccinurilor împotriva COVID-19 susțin că aceasta ar putea fi de un an sau chiar doi.

Citește și: Țările care vor primi turiști vaccinați împotriva COVID-19

„Până în acest moment avem date privind un răspuns imun eficient şi maximal până la 8 luni de la imunizare. Imunitatea e eficientă apoi încă o perioadă de timp. Nu avem date științifice care să susțină un răspuns imun pentru o anumită perioada. Producătorii vaccinurilor ies public și confirmă că se asteapă că imunitatea să dureze 1 an sau 2 în cazul vaccinurilor care se administrează în acest moment”, a declarat Mahler, precizând că „Anul acesta vom avea răspuns la imunitatea care să depășească un an poate chiar doi.”

Totodată, Beatrice Mahler a atras atenția că eficiența vaccinul împotriva COVID-19 depinde și de alți factori.

Citește și: Valeriu Gheorghiță îi liniștește pe scepticii vaccinului AstraZeneca: datele sunt cât se poate de bune

„Atunci când corpul nostru se află în echilibru și avem viață echilibrată – odihnă, stres redus, alimentaţie sănătoasă – sistemul imunitar are capacitatea să raspundă la vaccinurile care au fost administrate și au capacitatea să producă anticorpi în cantitate suficientă Altfel, putem să primim vaccinul, dar capacitatea organismului nostru de a răspunde să fie diminuată. Este foarte important stilul de viață pe care-l avem”, a mai spus medicul, potrivit Libertatea.ro.

Sursă foto: Libertatea.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter