Beatrice Mahler: persoanele nevaccinate au un risc mai mare de spitalizare dacă se infectează cu tulpina Delta

De Unica.ro, pe
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a atras atenția oamenilor nevaccinați cu privire la riscul de spitalizare ridicat în cazul infectării cu COVID-19.

Ea a declarat pentru Digi24 că un posibil val patru al pandemiei în România va fi foarte periculos în localitățile cu rata de vaccinare scăzută. Mai mult, varianta Delta a coronavirusului ar necesita mai multă asistență medicală pentru pacienții nevaccinați decât alte variante.

„Valul patru devine o certitudine în foarte multe state care nu sunt foarte departe de România”, a spus Mahler. „Vedem Rusia, care se confruntă cu un val de infectări. E o realitate pe care o așteptam, probabil, cu toții, dar nu trebuie să uităm că și aceste state, care se confruntă acum cu acest val de infectări, au populație vaccinată”.

Beatrice Mahler a spus că este o diferență clară în ceea ce privește vulnerabilitatea în fața tulpinii Delta de coronavirus între persoanele vaccinate și cele nevaccinate, conform Libertatea.

Citește și: Varianta Delta a coronavirusului se răspândește cu rapiditate în Europa

Citește și: Studiu: în cât timp revine simțul mirosului post-COVID-19

Citește și: Gamma, cea mai nouă tulpină de coronavirus, rezistă vaccinurilor existente până acum

Citește și: Studiu: coronavirusul ar fi fost prezent în SUA din anul 2019

„Ce e bine în Marea Britanie este că persoanele infectate nu ajung să preseze sistemul de sănătate, pentru că formele de boală la persoanele vaccinate sunt mult mai ușoare”, a spus medicul pneumolog. „Însă asta nu înseamnă că ele nu pot transmite infecția persoanelor nevaccinate, iar cei care sunt nevaccinați și au o infectare cu varianta Delta se pare că au nevoie de asistență medicală în procent mult mai mare decât la celelalte tulpini”.

Mai mult, Mahler amintește că nu este momentul să lăsăm garda jos în această perioadă, în pofida numărului mai mic de cazuri: „Nu trebuie să ne relaxăm în această perioadă în care avem, într-adevăr, un număr foarte mic de cazuri, dar este îngrijorător ce se întâmplă în state unde populația este deja vaccinată și care ajung să se confrunte cu acest val de infectări”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter