Diete: Top 5 cele mai ciudate metode de slăbit

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 07 februarie 2022, 16:58

Ai face orice să scapi de kilogramele în plus? Ai încercat deja diete diverse şi rezultatele întârzie să apară? Multe femei trec prin stări asemănătoare şi oameni din lumea întreagă se luptă să slăbească fără prea mult succes. Lupta extremă cu kilogramele ia uneori forme de-a dreptul bizare. Iată care cele mai ciudate 5 metode de slăbit.
Dieta cu banane la micul dejun
Nu sună foarte interesant, dar această dietă nu impune aproape niciun fel de restricţii alimentare. Singura condiţie pentru a slăbi până la 7 kilograme într-o lună sau 13 kilograme în 6 luni este una extrem de simplă. În fiecare dimineaţă înlocuiţi micul dejun cu banane şi un pahar de apă la temperatura camerei. În restul zilei puteţi mânca orice şi nu este nevoie să faceţi sport. Este recomandat ca cina să nu fie servită mai târziu de ora 10 şi ora de culcare să nu depăşească ora 0. Dar sună destul de decent în rest.
Diete: Top 5 cele mai ciudate metode de slăbit
Dieta cu mâncare de maimuţe
Americanul Adam Scott propune o dietă pur şi simplu bizară: exclusiv mâncare uscată pentru ..maimuţe. Avantajele păreau imbatabile: fără gătit, fără cumpărături şi ingrediente greu de găsit, fără stres şi fără numărat calorii. Problemele au început, însă, să apară la capitolul digestie. În ziua a cincea, Adam se confrunta deja cu constipaţie severă. Poate că cele doar 2,5% fibre din mâncarea de maimuţe au ceva de-a face cu situaţia problematică.

Dieta cu soare şi aer
Poate cea mai periculoasă şi nebună dietă este cea care susţine că oamenii nu au de fapt nevoie de apă şi mâncare. Dieta denumită „Breatharianism”, sau dieta cu soare şi aer a făcut deja mai mutle victime în Europa. O elveţiancă ajunsese chiar să refuze să-şi înghită propria salivă. Unii oameni care s-au apucat de această dietă au murit de înfometare.
Diete: Top 5 cele mai ciudate metode de slăbit
Dieta din Biblie
Dieta este iniţiată de un speaker motivaţional american, care susţine că învăţăturile din Levitic şi Deuteronom pot fi aplicate sub formă de metodă de slăbire. Dieta se aseamănă mult cu cele raw vegane şi kosher, bazându-se pe ideea că trebuie să mâncăm numai alimente „curate”, legume şi fructe fără pesticide, organice.
Dieta cu Lipgloss
O altă dietă foarte ciudată este cea bazată pe o serie de substanţe care reduc apetitul introduse în reţeta unui luciu de buze. Acesta se presupune că reduce pofta de mâncare şi chiar accelerează metabolismul. Respectivul luciu minune ar mări în acelaşi timp aportul de energie şi ar bloca carbohidraţii să se mai transforme în depozite de grăsime.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter