Dietele de slăbire: DA sau NU?

De Unica.ro, pe

Regimul alimentar reprezintă totalitatea regulilor impuse modului de viață sau de alimentare a unei persoane (suferinde), recomandat în caz de boală, pentru păstrarea sănătății sau scăderea greutății corporale, în caz de obezitate.

Când au apărut dietele alimentare?

În ultimii 50 de ani.

Care este scopul lor?

Se spune că dietele alimentare au apărut ca răspuns la apariția alimentației nesănătoase și a stilului de viață haotic. De fapt, ele sunt rezultatul campaniilor de marketing, scopul principal fiind îmbogățirea celor care le concep și promovează.

Cine le concepe și promovează?

Nutriționiștii, vedetele, revistele sau site-urile cu specific wellness, în general oameni sau companii în care populația are încredere.
Ceea ce mulți oameni au uitat în ultimul timp, este faptul că dietele alimentare sunt recomandate doar de către medici, în cazul depistării unor boli, după anumite operații, sau de către nutriționiști, după una sau mai multe consultații prealabile. Dietele nu pot fi recomandate tuturor oamenilor, deoarece fiecare om este unic, are anumite preferințe, nevoi, capacități.
Din păcate, multe femei au urmat sau urmează diete alimentare, în urma citirii unor articole în reviste sau pe internet, sau în urma vizionării unor emisiuni TV. Aceste femei se împart în 2 categorii:
1.Bolnave – Cele care suferă de obezitate. Obezitatea este o boală, așadar, dacă te încadrezi în această categorie, am o singură recomandare pentru tine: Mergi la doctor, el este singurul în măsură să îți prescrie tratamentul de care ai nevoie!
2.Sănătoase – Femeile care sunt puțin grăsuțe / vor să scape de câteva kg. / sunt obsedate de modul în care arată. Crudul adevăr este că aceste femei se joacă, cu sănătatea lor și riscă să se încadreze în prima categorie. Dietele sunt precum medicamentele, repară ceva, dar strică altceva. Atâta timp cât suntem sănătoși, de ce să ne forțăm inutil corpul?
Pentru a fi sănătos, trebuie să urmezi un plan alimentar variat, care să conțină toate tipurile de micro și macronutrienți, în cantități optime. Dacă vrem să funcționeze în condiții optime, organismului nu trebuie să-i lipsească absolut nimic!
Pentru a slăbi și a-ți menține greutatea, alimentează-te în mod echilibrat (mereu), fără excese și fără restricții aberante (un derapaj alimentar pe săptămână este binevenit). Ghidează-te după principiile stilului de viață sănătos și cu siguranță vei arăta și te vei simți bine.
În concluzie, dietele alimentare sunt recomandate atunci când ești bolnav și sunt concepute special pentru tine. Nu sunt recomandate atunci când ești sănătos și vrei doar să slăbești.
Află mai multe deespre slăbit pe fitness-nutriţie.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter