Dieta pe bază de calciu te scapă de 3 kg în 7 zile

De Unica.ro, pe

Una dintre marile probleme cu care ne confruntăm atunci când vrem să ţinem o dietă este că nu ştim sigur cât de bună este aceasta pentru sănătatea noastră.
De aceea, noi îţi propunem un regim echilibrat, bogat în calciu, de pe urma căruia ai numai de câştigat.

De ce este atât de important calciul

Corpul nostru conţine peste un kilogram de calciu, care se găseşte atât fixat în oase şi dinţi, cât şi distribuit în ţesuturi şi în lichidele corpului. Cu timpul, concentraţia calciului din organism scade, lucru care se face resimţit prin apariţia diferitelor afecţiuni. Tocmai de aceea, nu trebuie să faci niciodată abstracţie de cantitatea de calciu de care corpul tău are nevoie, nici măcar atunci când vrei cu orice preţ să slăbeşti.

Oase puternice, abdomen plat

Cercetările din SUA şi Italia arată că acest mineral de care corpul are atâta nevoie, calciul, ajută foarte mult la slăbit, deoarece stopează asimilarea grăsimilor în intestin şi dă startul arderilor la nivel celular. Cel mai eficient în acest scop e calciul din produsele lactate. Cantitatea minimă de care ai nevoie zilnic e de 800-1.000 mg. Deja de la un consum de 1.200 mg de calciu pe zi începe procesul de ardere a grăsimilor. Dieta pe care ţi-o propunem se încadrează în limitele acestor valori. Mai mult, îţi asigură şi necesarul de vitamina D, magneziu, mangan, bor şi siliciu care fixează calciul şi îi cresc eficienţa.

MIC DEJUN la alegere

1. 150 ml lapte degresat, amestecat cu 3 linguri de cereale integrale, o piersică sau o pară tăiate cubuleţe şi o lingură de stafide.
2. Două felii de pâine neagră cu 100 g de caşcaval şi un kiwi.
3. O chiflă graham cu 40 g de caşcaval şi pătrunjel.
4. Un iaurt degresat şi un măr.
5. O felie de pâine neagră, un ou fiert, două felii de caşcaval.
6. Două kiwi şi 100 g brânză de vaci.
7. O banană şi 150 g iaurt degresat.

Substanţele amărui îţi fac bine

Substanţele amărui pe care le găseşti în păpădie, cimbru, ceapă, lămâi, grepfrut, portocale sau măsline  stimulează producţia de sucuri gastrice, care potolesc apetitul şi asigură o digestie sănătoasă. Cercetările ştiinţifice au arătat că substanţele amare ajută la arderea grăsimilor din zona taliei, de aceea poţi adăuga astfel de ingrediente la mâncare sau poţi căuta în farmacii ceaiuri pe care să le bei zilnic.

GUSTĂRI

1. 100 g piept de pui fiert.
2. 200 ml lapte cu un praf de scorţişoară.
3. 200 ml chefir.
4. Un iaurt degresat.
5. 250 ml suc de morcovi, amestecat cu câteva picături de ulei.
6. 100 g brânză nesărată de oaie.
7. 30 g caşcaval şi un kiwi.

Mâncăruri PRINCIPALE (pentru o persoană)

1. Salată cu sardine
Aşază pe o farfurie o salată verde, 100 g sfeclă roşie conservată sau fiartă de tine, un morcov dat pe răzătoare. Pune peste salată 200 g de sardine în ulei din conservă. Stropeşte cu zeama de la jumătate de lămâie şi mănâncă cu două felii de pâine integrală.

2. Gustare cu ouă fierte
Amestecă 100 g brânză de vaci degresată cu un castravete tăiat mărunt şi cu verdeaţă. Fierbe un ou tare, 5-6 minute. Când se răceşte, curăţă-l şi taie-l în două. Aşază-l pe o farfurie, alături de brânza de vaci, şi 150 g de cartofi fierţi în coajă şi curăţaţi.

3. Salată de varză acră
Taie mărunt 150 g varză acră. Amestecă o lingură de stafide cu 3 prune uscate tăiate fâşii şi cu două linguriţe de ulei de nuci. Lasă-le la foc două minute, apoi amestecă-le cu varza acră. Se serveşte cu două felii de pâine neagră şi cu 50 g caşcaval.

4. Piept de curcan cu broccoli
Fierbe o ceaşcă de orez şi, separat, în puţină apă, 200 g broccoli. Condimentează 100 g de piept de curcan cu sare, piper şi boia şi prăjeşte-l cu două linguriţe de ulei. Când e gata, se serveşte cu orez şi broccoli.

5. Mâncărică de cartofi
Se curăţă şi se taie mărunt 150 g cartofi, 150 g broccoli sau conopidă şi un ardei gras roşu. Se pun la fiert în puţină apă şi, când sunt gata, se adaugă o jumătate de legătură de pătrunjel. Deasupra se presară 30 g de parmezan.

6. Ciuperci în stil baltic
Se taie 250 g de ciuperci în felii subţiri. Se călesc puţin cu două linguriţe de unt şi puţin pătrunjel. Se amestecă o lingură de seminţe de susan cu o lingură de parmezan ras şi se adaugă peste ciuperci. Se mai lasă câteva minute şi se serveşte cald.

7. Supă grecească
Se curăţă şi se taie cubuleţe 100 g de cartofi. 150 g de praz se curăţă şi se taie rondele. Se pun la fiert cu o linguriţă de coajă rasă de lămâie şi 250 ml de apă. Se condimentează şi se adaugă 50 g de smântână 12% grăsime. Se adaugă un gălbenuş de ou şi se amestecă cu o furculiţă. La sfârşit, se presară pătrunjel.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter