Ţii dietă? Ce reguli trebuie să respecţi pentru a slăbi

De Geo Berciu, pe

Dietele sunt la modă şi ca orice lucru în tendinţe, se demotează, dispar, pentru ca apoi să revină din nou în topul preferinţelor. Totuşi, sunt câteva reguli care trebuiesc respectate atunci când te apuci de o cură de slăbire, oricare ar fi ea.
Pentru ca o dietă să dea rezultate, cel mai important este să o alegi pe cea care ţi se pare cel mai uşor de urmat. Interesant este faptul că un studiu recent, realizat de specialişti, susţine că respectarea unei diete este mai importantă decât dieta în sine. Fie că ţii dieta Atkins, South Beach, Zone, Biggest Loser, Jenny Craig Nutrisystem, Volumetrics, Weight Watchers, Ornish sau Rosemary Conley, oricare dintre ele are rezultate dacă este urmată cum se cuvine.
Ţii dietă? Ce reguli trebuie să respecţi pentru a slăbi

Susan Jebb, profesor la Universitatea Oxford şi consilier guvernamental în privinţa obezităţii, spune că dietele sunt mai asemănătoare decât par la prima vedere şi recomandă reducerea numărului de calorii la 1.500 pe zi, pentru rezultate sigure. Nutriţioniştii recomandă implementarea unui program alimentar ce constă în 3 mese principale şi 2 gustări. Acest obicei alimentar poate determina rezultate mult mai bune în lupta împotriva kilogramelor în plus şi, mai ales, în menţinerea pe termen lung a greutăţii ideale. În mod paradoxal, cu ajutorul celor 5 mese zilnice se poate consuma o cantitate mai mică de alimente decât în cazul programului clasic de 3 mese pe zi, deoarece în ultimul caz mesele sunt spaţiate de intervale mari de timp.
Ţii dietă? Ce reguli trebuie să respecţi pentru a slăbi

Orice specialist în alimentaţie îţi va recomanda, atunci când ţii dietă, evitarea biscuiţilor, a prăjiturilor şi a ciocolatei.
Ţii dietă? Ce reguli trebuie să respecţi pentru a slăbi

De asemenea, oamenii ar trebui astfel să îşi ajusteze dietele la stilurile lor de viaţă, afirmă cercetătoarea britanică. Din acest motiv, vegetarienii au mai multe probleme cu dietele bogate în proteine şi sărace în carbohidraţi, iar persoanele care locuiesc singure consideră mai uşoare dietele lichide (în locul meselor) decât acelea care trebuie să gătească pentru familiile lor.
(Sursa foto: Thinkstock)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter