Diabet: Plante care scad glicemia

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Vineri, 24 decembrie 2021, 15:35

Diabetul este o problemă care trebuie tratată cu toată seriozitatea. Urmează neapărat indicațiile medicului tău și ia toate medicamentele pe care ți le prescrie. Pe lângă acestea, plantele te ajută să scazi sau să ții glicemia în limite normale.
Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă, pentru astfel de probleme, preparate din următoarele plante: aloe vera, ciumărea, frunze de dud sau schinduf.

►Aloe Vera, de ajutor pentru pancreas

„Aloe Vera poate fi folosită în diabetul noninsulinodependent. Reglează metabolismul glandei pancreatice. În unele cazuri poate chiar vindeca această boală după un tratament de cel puțin șase luni”, specifică dr. Ovidiu Bojor, care recomandă folosirea acestei plante sub formă de produse autorizate, conform prospectului acestora.

►Dudul, hipoglicemiant

Dudul este binecunoscut și el pentru faptul că scade glicemia din sânge. Ca urmare, este folosit ca adjuvant în formele ușoare de diabet. Frunzele se prepară sub formă de infuzie (o lingură, la o cană cu apă). Se beau două sau trei căni pe zi. Se pot consuma și fructele, ca atare.

►Scorțișoara reduce glicemia

Scorțișoara duce și ea la coborârea cantității de zahăr din sânge. O poți adăuga în cerealele de dimineață sau fierbe un bețișor în apa în care infuzezi ceai sau cafea. Vezi si alte alimente care scad glicemia!

►Ciumărea, în combinație cu alte plante

Are acțiune hipoglicemiantă în diabetul de tip II. Ar fi bine să fie folosită în combinație cu alte plante cu această proprietate, cum ar fi frunzele de afin, cătină, nuc, semințe de fenicul, coji de ceapă, urzică, fruct de castravete amar (Momordica charantia), sub formă de amestec de produse fitoterapeutice. Se folosește ca adjuvant, continuând tratamentul de bază. Ovăzul are şi el acţiune hipogliceminată. Mai sunt indicate ceaiurile de salvie, schinduf, anghinare, urzică și cicoare.

►Alimente recomandate

Există și alimente care te ajută să ții glicemia sub control. Printre acestea se numără: fasolea verde, vinetele, tomatele, spanacul, urzica, salata, năsturelul, varza, ceapa, usturoiul. Lămâile, merele, afinele, coacăzele negre au același efect, dar trebuie consumate în cantități limitate, numai la indicația nutriționistului.
Tinctura de ceapă este și ea recomandată. Se poate prepara lăsând la macerat, timp de 10 zile, o cantitate de ceapă egală cu cea de alcool de 900. După aceea, se ia câte o linguriță de tinctură amestecată în puțină apă de trei ori pe zi.

AFINELE, INDICATE ÎN DIABETUL DE TIP II

Tratamentul cu afine este recomandat în diabetul de tip II. Infuzia din frunze se prepară din una-două lingurițe la o cană cu apă. Se beau două trei căni pe zi. Substanțele pe care le conțin afinele au un efect bun asupra vederii, chiar și în cazul retinopatiei diabetice. S-a observat o ameliorare a simptomelor în urma consumului zilnic de fructe (în cantitate limitată) și de ceai de frunze de afin.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter