De ce urinezi des. Vezi care sunt cauzele

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 12:46

Dacă ai impresia că mergi cam des la baie, s-ar putea să însemne că bei foarte multe lichide, ceea ce nu e un lucru rău. Vezi de ce urinezi des şi ce înseamnă să mergi prea des la baie.

Cât de des înseamnă prea des?

Orice om trebuie să aibă grijă să se hidrateze corespunzător. Dacă bei mai mult de 12 pahare de apă pe zi, s-ar putea să exagerezi cu hidratatrea şi să ajungi să petreci jumătate de zi la baie, eliminând excesul de apă.
Ai grijă să nu exagerezi cu băutul de apă, deoarece rişti să faci intoxicaţie cu apă, o afecţiune rară, dar care îţi poate pune în pericol viaţa.
O persoană normală şi sănătoasă urinează circa 2 litri de urină pe zi, dar dacă depăşeşti 3 litri pe zi, deja poţi să îţi faci griji în privinţa sănătăţii tale. Dea semenea, chiar dacă nu urinezi o cantitate mare, dar o faci foarte des, s-ar putea să ai ceva probleme.

Ce boli provoacă urinarea frecventă

Ai observat că urinezi din ce în ce mai des, bei multă apă, dar îţi este mereu sete şi te trezeşti noaptea de câteva ori pentru a urina? S-ar putea să fie semnele unui diabet insipid (nu are legătură cu diabetul de tip I şi II, sau cu pancreasul şi producţia de insulină). Diabetul insipid este o boală metabolică care afectează rinichii şi glanda pituitară. Urina are altă concentraţie decât cea normală şi, de aceea, ajungi la baie foarte des, iar urina este foarte decolorată.
Şi o infecţie urinară te poate face să urinezi mai des, dar aceasta vine, de obicei, însoţită de alte simptome, cum ar fi usturimea, mirosul neplăcut sau chiar dureri şi febră.
Numai doctorul poate stabili dacă ai o problemă uşor de rezolvat sau o boală gravă, aşa că cel mai bine este să mergi la medicul de familie, să iei o trimitere şi să-ţi faci nişte analize.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter