De ce ar trebui să folosești aerul condiționat din avion

De Adina Radu, pe
Aerul condiționat din avioane are o reputație foarte proastă.

Cei mai mulți oameni cred că aerul condiționat ce se poate controla din butoanele de deasupra scaunelor din aeronavele comerciale este plin de bacterii și nu face decât să împrăștie microbii dintr-o parte a aeronavei în alta.

Se apre că există un motiv serios pentru care ar trebui să folosești aerul condiționat din avion. Motivul are legătură cu microbii, dar nu în modul în care ne-am fi așteptat.

Conform medicului Mark Gendreau reputația aerului condiționat din avioane este nefondată. Medicul este specializat în transmiterea bolilor infecțioase pe cale aeriană.

Specialistul a vorbit cu jurnaliștii de la revista Treavl and Leisure și le-a confirmat faptul că este mai sănătos să deschidem aerul condiționat decât să circulăm cu el închis.

Aerul conditionat din avion

Aerul pe care îl respirăm și la care suntem expuși în avioane este aerul pe care îl respiră oamenii care stau la 2-5 rânduri față de locurile unde stăm.

Pentru a ține la distanță virusurile aeropurtate trebuie să folosim ventilația aerului, e singura noastră modalitate de a ne feri de ele, în afară de a izola persoana bolnavă.

Deși în toate avioanele se filtrează și se curăță aerul la câteva minute, Dr Gendreau sugerează că nu toate particulele de praf și nu toți microbii sunt înlăturați 100%.

Se pare că virusurile au abilitatea de a supraviețui în aer în jur de 5 ore, dar folosirea aerului condiționat ne-ar putea să combatem această rată de supraviețuire.

Aerul rece creează un fel de barieră în jurul persoanei ce stă așezată sub jetul de apă rece. Această barieră oprește particulele dăunătoare de a mai zăbovi în jurul nostru.

Sursa foto 123rf

Citește și Ce pericole te pândesc când călătorești cu avionul

Citește și 9 lucruri ciudate care se întâmplă cu corpul tău atunci când zbori cu avionul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter