O femeie a născut prematur în avion. Patru cadre medicale aflate printre pasageri i-au sărit în ajutor

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 14 iulie 2022, 14:43
O femeie însărcinată în 29 de săptămâni a născut într-un avion care zbura deasupra Oceanului Pacific. Marele noroc a fost că printre pasageri se aflau patru cadre medicale, ce i-au sărit imediat în ajutor. 

Lavinia Mounga călătorea cu avionul din Salt Lake City, SUA, în Honolulu, Hawaii, când a intrat în travaliu. Echipajul aeronavei a cerut imediat ajutorul celorlalți pasageri, iar din fericire printre aceștia se aflau trei asistente medicale de neonatologie ATI din cadrul spitalului North Kansas City și un medic de familie.

„La jumătatea zborului a venit un anunț de urgență și am mai avut asemenea mesaje înainte. De obicei e destul de clar, știți… „E vreun medic la bord?”. De data asta, apelul nu a fost așa. De data asta au cerut ajutor medical”, a mărturisit dr. Dale Glenn, potrivit știrileprotv.ro.

O femeie a născut prematur în avion. Patru cadre medicale aflate printre pasageri i-au sărit în ajutor

„Nu știu cum poate un pacient să fie atât de norocos încât să aibă trei asistente de neonatologie ATI la bordul aceluiași avion, atunci când intră în travaliu”, a mai spus acesta.

Cadrele medicale au ajutat-o pe femeie să-l aducă pe lume pe micuțul Raymond și s-au asigurat că mama și bebelușul vor ajunge în siguranță la destinație. Trei ore mai târziu, la aterizare, proaspăta mămică și băiețelul ei au fost preluați de un echipaj de pe ambulanță.

„Încercam cu toții să lucrăm într-un spațiu foarte mic și restrâns într-un avion, ceea ce este destul de provocator. Dar munca în echipă a fost grozavă”, a spus medicul Dale Glenn, potrivit libertatea.ro.

„A fost extrem de emoționant. Am izbucnit toate în lacrimi. Cred că abia acum înțelegem ce s-a întâmplat. A fost o adevărată nebunie”, a mărturisit și una dintre asistente.

Unul dintre pasageri a înregistrat aplauzele călătorilor, în timp ce echipajul aeronavei a transmis felicitări pentru noua mamă. De asemenea, bebelușul s-a trezit exact înainte de a părăsi aeronova și a început să plângă, pentru prima oară în cele trei ore de viață.

Citește și: Melinda și Bill Gates au anunțat că divorțează. Ce mesaj au transmis

Jana Kramer și Mike Caussin divorțează. Artista susține că a fost înșelată

Rita Ora, aventură amoroasă cu un regizor hollywoodian însurat

Fiul Alexandrei Dinu, Mario, la un pas de a se accidenta grav

Proaspăta mămică l-a rugat pe medic să aleagă unul dintre prenumele băieţelului ei

Drept mulţumire, proaspăta mămică l-a rugat pe medic să aleagă unul dintre prenumele băieţelului ei.

„E un nume lung. Este Raymond Kaimana Wade Kobe Lavaka Mounga”, a declarat mama copilului, Lavi Mounga.

Mama și nou-născutul au fost duși la spitalul Kapiolani din Honolulu, acolo unde au primit vizita celor trei asistente medicale care au ajutat la naștere: „Toți am plâns de fericire. Mama ne-a spus că facem parte din familie, că suntem mătușile copilului. A fost atât de minunat să-i vedem”, a precizat Ho, una dintre asistentele medicale.

„Sunt atât de norocoasă că au existat trei asistente medicale și un medic în avion care să mă ajute și să-l stabilizeze pe copil, precum și să mă asigure că totul a fost bine pe durata zborului”, a afirmat femeia care a născut în avion. Aceasta a fost externată, însă micuțul va mai rămâne în secția ATI neonatală.

Intră în GALERIA FOTO să vezi imagini cu mama, bebelușul și echipa medicală.

Sursă foto: Facebook, Shutterstock.com

Vezi şi cum să devii însoțitor de zbor – stewardesă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter