Un bărbat cu COVID-19 s-a deghizat în soția lui pentru a zbura cu avionul. Ce s-a întâmplat după

De Unica.ro, pe
Un bărbat infectat cu COVID-19 a fost arestat după ce a încercat să evite restricțiile și să zboare cu avionul, deghizându-se în soția sa, după cum relatează CNN.

Bărbatul este din Indonezia și a fost identificat cu inițialele „DW”. El s-a îmbarcat pe un zbor intern Citilink, del a Jakarta la Ternate, purtând un niqab – adică o îmbrăcăminte tradițională musulmană, care acoperă corpul și fața și lasă la vedere doar ochii.

Atât el, cât și soția lui au făcut un test de depistare a infecției cu COVID-19, ulterior aflând rezultatele: pozitiv, respectiv negativ. Indonezianul s-a folosit de actele de identitate a soției sale și de rezultatul negativ al testului PCR făcut de aceasta pentru a se îmbarca într-un avion de pe aeroportul Halim Perdana Kusuma, din Jakarta, după cum arată Libertatea.

Citește și: Predicții pesimiste: valul patru al pandemiei se va lăsa cu multe spitalizări și decese

Citește și: Predicții pesimiste: valul patru al pandemiei se va lăsa cu multe spitalizări și decese

Citește și: Țara care începe imunizarea cu a treia doză de vaccin

Citește și: Studiu: s-a aflat cât durează anticorpii anti-COVID-19 după vindecarea de boală

Cum a fost descoperit însă bărbatul? El a făcut greșeala ca, în timpul zborului, să renunțe la hainele femeiești. O însoțitoare de zbord a alertat autoritățile când bărbatul a intrat la toaletă purtând niqab-ul și a ieșit de acolo în haine de bărbat. Aceasta a alertat autoritățile din Ternate, care au reținut pasagerul la debarcare.

Bărbatul a fost testat imediat după coborâre, descoperindu-se că suferea de COVID-19. O echipă dotată cu echipamente de protecție l-au preluat pe DW cu o ambulanță, plasându-l în izolare la casa lui din Ternate. Polițiștii și-au exprimat deja intenția de a-l da în judecată pe indonezian.

Situația pandemică din Indonezia nu este una foarte optimistă. Acolo, cazurile cresc zilnic. Țara a devenit un epicentru pentru epidemie, cele mai multe cazuri fiind infectări cu tulpina Delta. Până pe 21 iulie, Indonezia a înregistrat aproape trei milioane de cazuri de COVID-19 și 75.000 de decese. Campania de vaccinare merge foarte greu acolo, doar 6% din populație fiind vaccinată cu schema completă.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter