Nu te lăsa păcălită! Vezi de ce nu funcţionează cremele anticelulită!

De Erika Chivu, pe

Dacă produsele anticelulită ar funcţiona cu adevărat, nicio femeie nu ar mai avea această problemă. Iată de ce cremele anticelulită sunt ineficiente.

Ce este si ce nu este celulita

De fapt, celulita este grăsime prin care trec “corzi” ale ţesutului conjunctiv ce leagă pielea de muşchi. Când se acumulează celule de grăsime, ele împing în sus pielea, care este elastică, în timp ce corzile o trag în jos. Aşa apare aspectul coajă de portocală.
Celulita nu este provocată de toxine, circulaţie proastă sau blocarea sitemului limfatic. De obicei este moştenită genetic sau e rezultatul activităţii hormonale. Dacă ai celulită nu înseamnă că eşti bolnavă sau că organismul tău nu funcţionează corect. Având în vedere că 90% dintre femei au celulită unii doctori nu o consideră o problemă, ci o consideră normală.

Cremele anticelulita nu funcţionează

“Nu am citit niciodată un studiu convingător care să explice cum funcţionează cremele anticelulită”, spune dermatologul Ron M. Shelton, citat de ABC News. Cele mai multe nu au de fapt niciun efect pentru că ingredientele lor, oricât de pompos ar fi denumite, nu pot trece prin toate straturile pielii ca să ajungă la celulele de grăsime – până la urmă rolul pielii este să ţină substanţele străine în afara organismului. Şi chiar dacă anumite ingrediente ar putea trece prin piele, nimeni nu ştie de ce concentraţii ar fi nevoie ca să aibă şi efect.
Acele creme care dau cât de cât rezultate conţin ingrediente cu rol diuretic, de exemplu cofeină. Aceasta elimină apa din piele, care se deshidratează şi devine mai puţin elastică. Drept urmare, celulita nu se mai vede atât de tare. Însă ea rămâne acolo şi imediat ce încetezi să mai foloseşti crema respectivă devine la fel de vizibilă ca înainte.
Desigur, nimeni nu te poate opri să încerci creme anti celulită. Dar ar fi bine să nu investeşti prea mult în ele şi să nu te aştepţi la rezultate spectaculoase.

Ce e de făcut

Singurul lucru care dă rezultate vizibile împotriva celulitei este slăbitul. Pentru că celulita este grăsime, cu cât stratul este mai mic, cu atât se vede mai puţin.
Şi totuşi, multe femei slabe au celulită. Asta se întâmplă pentru că toată lumea are un strat de grăsime sub piele şi acest strat poate fi destul de mare, chiar dacă persoana respectivă pare slabă. Ca să elimini din celulită trebuie să slăbeşti cu adevărat, adică să pierzi grăsime, şi nu masă musculară, aşa cum se întâmplă când ţii o dietă prea drastică.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter