Contour Laser Skin Peel, inamicul cicatricilor şi al ridurilor

De Unica.ro, pe

Vă gândiţi că vă apropiaţi de momentul unui lifting chirurgical, dar vă este teamă de o intervenţie chirurgicală? Aveţi cicatrici care nu au putut dispărea oricât de multe metode aţi folosit? Laser Skin Peel a fost conceput pentru a pătrunde la adâncimi mult mai mari decât un peeling obişnuit, pentru a restaura aspectul tânăr şi natural al pielii.
Prin acest peeling profund sunt îndepărtate straturi fine din suprafaţa pielii, în funcţie de afecţiunea care trebuie tratată. Pielea ridată, cu cicatrici sau cu pete pigmentare îşi va îmbunătăţi semnificativ aspectul.

Ce este Contour Laser Skin Peel?

Contour este o combinaţie a două lasere care revoluţionează peelingul cu laser, permiţând penetrarea la adâncimi diferite în straturile pielii. Astfel, remodelarea structurii pielii prin acest tip de peeling va asigura tratamentul celor mai variate şi mai dificile afecţiuni.

Ce afecţiuni pot fi tratate cu ajutorul Contour Laser Skin Peel?

• Riduri
• Cicatrici după acne
• Lentigo solar
• Cicatrici hipertrofice
• Cicatrici postoperatorii
• Nevi pigmentari
• Keratoză actinică

Ce zone pot fi tratate?

Laser Skin Peel se poate aplica la nivelul tururor zonelor, dar cele mai frecvente proceduri se adresează feţei, gâtului, decolteului şi mâinilor.
Contour Laser Skin Peel, inamicul cicatricilor şi al ridurilor

Cum acţionează Contour Laser Skin Peel?

Prin emiterea unei lungimi de undă laser care este absorbită preferenţial de apă din colagenul îmbătrânit, acest tratament poate realiza ablaţia unui strat variabil din piele, concomitânt cu contracţia puternică a fibrelor elastice, reducând aspectul ridurilor sau ale altor modificări nedorite. Pielea îmbătrânită este remodelată în acelaşi timp într-o nouă structură. În timp ce noi celule se formează în decursul procesului de vindecare, pielea va deveni mai catifelată şi cu un aspect mult mai tânăr. Acesta este de fapt o intervenţie de refacere a structurii şi a suprafeţei pielii.

Cât durează procesul de vindecare?

Timpul de vindecare depinde de adâncimea la care se practică intervenţia, dar şi de reactivitatea individuală. Înroşirea şi edematierea pielii pot persista câteva zile sau săptămâni, perioada în care se realizează vindecarea şi reînoirea întregii suprafeţe a pielii. O nuanţa roşiatică reziduală a pielii poate fi observată şi după vindecare, dispărând în timp. Această nuanţa este dovada regenerării continue la nivelul dermului.

De ce aş alege Laser Skin Peel?

Această procedură poate aduce beneficii extrem de importante pacienţilor care nu doresc o intervenţie chirurgicală. Denumită şi „lifting fără incizii”, intervenţia aduce beneficii asemănătoare unui lifting chirurgical.
Contour Laser Skin Peel, inamicul cicatricilor şi al ridurilor

Este o intervenţie comfortabilă?

Discomfortul acestei intervenţii variază de la pacient la pacient. Laser Skin Peel se adresează pacienţilor care au la dispoziţie timp suficient necesar refacerii pielii şi în acelaşi timp nu sunt dispuşi unei intervenţii chirurgicale. Medicul va discuta cu tine opţiunile anastezice, pentru a preîntâmpina orice discomfort în timpul şi după intervenţie.

În ce constă procedura?

În funcţie de adâncimea necesară pentru tratamentul diferitelor afecţiuni, medicul decide tipul de anestezie recomandat. Ochii vor fi protejaţi de ochelari speciali. Eliberarea controlată a undelor laser se va face prin intermediul unui scanner. Intervenţia prin care se îndepărtează prin ablaţie si coagulare straturi controlate din piele şi poate dura între câteva minute până la o jumatate de oră.

Există vreun risc?

Prin respectarea indicaţiilor medicale referitoare la îngrijirile zilnice ale pielii, riscul de infecţie va fi absent. Consulturile medicale periodice stabilite de către medic vor asigura o vindecare excelentă.

Cât de repede vor aparea efectele acestei intervenţii?

Deoarece vindecarea pielii durează câteva săptămâni, nu poţi observa efectele asupra refacerii structurii pielii decât după acest interval de timp. În timpul vindecării se formează colagen nou care va înlocui ridurile. Acest fenomen este continuu,iar rezultatul se va îmbunătăţi şi mai mult în câteva luni.

Ce fel de îngrijiri vor fi necesare dupa tratament?

Este important să respecţi toate instrucţiunile medicului, care îţi va recomanda anumite produse de îngrijire a pielii. Acestea vor minimaliza riscul unor infecţii şi vor asigura o vindecare rapida şi sigură. După aceste tratamente pielea ta nou regenerată va fi sensibilă la razele ultraviolete, de aceea va fi interzisă expunerea directă la soare până când pielea se va vindeca. Folosirea unei creme cu factor ridicat de protecţie împotriva razelor solare este importantă.

Articol scris de Dr. Dana Miricioiu
Chirurg plastician, microchirurgie reconstructiva
www.classmedispa.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter