Sănătatea e influenţată de comportamentul şi caracterul tău

De Erika Chivu, pe

„Spune-mi de ce suferi ca să-ţi spun cine eşti” ar putea fi motto-ul unui curent din domeniul psihologiei, care spune că bolile de care suferim sunt strâns legate de caracterul şi comportamentul nostru.
De mult timp, medicii avertizează că persoanele care sunt mereu furioase, stresate, agresive şi puse pe ceartă prezintă un risc mai mare de boli cardiace. Dar se pare că şi alte boli sunt legate de personalitatea noastră.

La graniţa dintre medicină şi psihologie, curentul care leagă trăsăturile caracterului de afecţiunile somatice spune că mai toate bolile, în afara celor infecţioase, au o cauză ce ţine de psihic, persoanele echilibrate şi optimiste bucurându-se de o sănătate mai bună. Indiferent de afecţiune, tratamentul alopat ar trebui însoţit de psihoterapie, care va consolida efectele medicamentelor.

Chiar dacă tratamentul funcţionează, boala poate să revină atâta timp cât nu încerci să-ţi corectezi defectele de caracter.

Personalitatea îţi influenţează starea de sănătate

Dacă eşti genul de persoană impulsivă, mereu furioasă, agresivă, mereu pe fugă, ambiţioasă şi obsedată de carieră rişti să te alegi cu o boală
cardiovasculară: hipertensiune, infarct, accident vascular cerebral. Afecţiunile inimii apar în special la cei care se stăpânesc prea mult, care ţin în ei furia sau nemulţumirea.
Ulcerul este şi el asociat cu o personalitate impulsivă, rigidă, care nu se poate relaxa deloc şi care preferă singurătatea.

Diabetul, dar şi alte boli cronice apar din cauza unui conflict psihologic, pe fondul unei personalităţi imature, indecise, căreia îi lipseşte încrederea şi maturitatea.

Cu migrene şi dureri de cap în general se confruntă persoanele instabile din punct de vedere emoţional, care sunt prea pesimiste, depresive şi permanent nemulţumite.

În schimb, persoanele naive, emotive şi sensibile din punct de vedere emoţional pot să aibă de furcă cu astmul bronşic. Dar studiile au mai arătat că cei mici suferă de astm dacă sunt introvertiţi, pesimişti şi dependenţi de adulţii din jur.

Specialiştii au mai observat că personalităţile pasive pot suferi de cancer, obezii sunt cei însetaţi de iubire, depresivii suferă de constipaţie, iar cei emotivi au probleme endocrine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter