Cel mai neobișnuit simptom ce ar putea fi asociat cu COVID-19. Toți l-am avut până acum

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 21 august 2020, 19:32
De când a început pandemia de COVID-19, specialiștii au încercat să identifice cât mai multe simptome ale infectării cu noul coronavirus, pentru a recunoaște rapid pacienții bolnavi. Aceștia au făcut o descoperire surprinzătoare. 

După ce au reușit să alcătuiască o listă cu principalele simptome asociate bolii COVID-19, cercetătorii au încercat că găsească și mai multe indicii cu privire la prezența virusului SARS-CoV-2 în organismul uman. Câteva dintre cele mai neobișnuite semne ale infectării au fost pierderea mirosului și a gustului sau afecțiunile cutanate. Însă, altceva i-a surprins pe specialiști.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Nu există probabil om care să nu fi sughițat vreodată. Dar sughițul persistent, avertizează medicii, ar putea fi unul dintre simptomele de COVID-19, chiar dacă până în prezent nu sunt suficiente studii care să ateste legătura dintre acesta și infecție. Totuși, doi bărbați care au ajuns la spital după crize severe de sughiț au arătat o caracteristică comună a plămânilor pacienților cu COVID-19. Ambii au fost ulterior testați și s-a confirmat că sunt infectați cu noul coronavirus, deși nu aveau alte simptome în afara de sughiț, potrivit știrileprotv.ro.

În cazul unuia dintre pacienți, un expert a precizat faptul că ar fi avut un nivel scăzut de sodiu în organism, ceea ce ar fi putut să-i provoace sughițul.

Studiile au arătat că virusul atacă tractul gastro-intestinal, iar experții cred că ar putea afecta și nervul care controlează diafragma. Sughițul este o contracție involuntară și convulsivă a diafragmei – mușchi implicat în respirație, care separă toracele de abdomen. Apare, în general, atunci când înghițim prea mult aer, mâncăm prea repede sau prea mult, bem prea cald sau prea rece, bem prea mult alcool sau fumăm.

Citește și: Simptomele COVID-19 ce pot fi observate pe fața unei persoane infectate

De obicei, nu durează mai multe de câteva minute și poate fi combătut dacă ne ținem respirația sau bem un pahar cu apă rece. Sughițul persistent poate avea însă mai multe cauze, mult mai complicate, cum ar fi cancerul, infecțiile, accident vasculat cerebral sau alte afecțiuni ale sistemului nervos central, probleme metabolice, iritarea nervilor din cap, gât sau piept, probleme de sănătate mintală.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter