Patru ceaiuri delicioase şi sănătoase care te încălzesc iarna asta

De Unica.ro, pe

După o zi obositoare la serviciu şi un drum prin frig până acasă, ai nevoie d eun ceai fierbinte care să te încălzească, să te relaxeze şi să îţi dea energie. Iată cele mai bune ceaiuri de iarnă!
Fie că eşti obosită, fie că te „încearcă” o răceală sau te simţi puţin deprimată, există un ceai care te ajută să te simţi mai bine pe loc şi să faci faţă tuturor provocărilor de iarna asta. Am ales cele mai gustoase şi mai sănătoase ceaiuri de iarnă. Care e preferatul tău?

Ceaiul de sunătoare alungă stresul şi depresia

Stresul finalului de an şi al Sărbătorilor plus vremea mohorâtă de afară sunt de ajuns ca să te întristeze, dacă nu chiar să te deprime. Sunătoarea este un cunoscut remediu pentru depresiile uşoare şi moderate, iar un ceai natural este cea mai bună modalitate de a o consuma. Bea zilnic câte o cană pentru a-ţi ridica moralul.

Ceaiul de ghimbir calmează sistemul digestiv după excese

Dacă îţi place să guşti din toate bunătăţile de pe masa de Crăciun sau Revelion, trebuie să ai la îndemână o cutie cu ceai de ghimbir. Te scapă de greaţă, balonare şi alte simptome digestive neplăcute. E bine să bei o cană înainte de masa bogată şi încă una după masă ca să te bucuri din plin de beneficiile lui.

Ceai de muşeţel pentru insomnie

Dacă oboseala, stresul, grijile legate de pregătiri şi cadouri nu te lasă să dormi cum trebuie, poţi să încerci un ceai fierbinte de muşeţel înainte să te bagi în pat. Muşeţelul este cunoscut ca un bun calmant natural şi remediu sigur pentru stări de agitaţie, nervozitate, anxietate.

Ceai de echinaceea pentru imunitate

Obişnuieşti să răceşti des? Înseamnă că ceaiul de echinaceea este perfect pentru tine. Această plantă este folosită în suplimentele pentru imunitate, dar dacă vrei un remediu 100% natural, încearcă ceaiul. Pentru un plus de vitamina C, stoarce în el o jumătate de lămâie şi îndulceşte-l cu miere.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter