Cauzele retenţiei de apă

De Diana Zagrean, pe

Retenţia de apă este creşterea volumului de lichid din sistemul tău circulator, ţesuturi sau cavităţi. Cum 70% din corpul nostru este apă, acest lucru nu este chiar grav, dar poate fi semnul unei boli grave. Vezi care sunt cauzele retenţiei de apă, în funcţie de localizare.
 

Vasele capilare

Lichidul interstiţial este un amestec lichid de apă, nutrienţi, minerale şi oxigen, care trece din vasele capilare (cele mai subţiri din corp) în celulele corpului din jurul acestor vase.
Retenţia de apă de origine vasculară are loc atunci când un anumit factor face ca vasele capilare să arunce lichid interstiţial cu o prea mare presiune printre celule, când cantitatea de lichid este prea mare, sau când ceva face ca vasele capilare să scape lichid necontrolat.
Acest lichid rămâne printre celule, băltind, în loc să fie asimilat de celule, în interiorul lor, ceea ce duce la umflarea părţii corpului unde se întâmplă.

Probleme la sistemul limfatic

Vasele limfatice sunt cele prin care excesul de lichid este transportat în alte părţi sau spre vezica urinară şi glandele care produc transpiraţia.
O altă cauză a retenţiei de apă este înfundarea anumitor vase din sistemul limfatic, care, astfel, nu mai poate elimina lichidul în exces din corp. Acesta se adună de obicei în zonele de jos ale corpului, cum ar fi genunchi, glezne, sau chiar abdomen.
Sursa foto: Shutterstock
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter