Carmen Fit: „Multe femei se înfometează în speranța că vor arăta mai bine“

De Revista Unica, pe
Dacă te uiţi pe contul de Instagram al lui Carmen Fit, vrei să intri imediat în sala de sport şi să începi să te antrenezi. Carmen Fit este una dintre cele mai eficiente şi apreciate antrenoare de fitness, iar fotografiile în care se văd rezultatele antrenamentelor ei ar motiva pâna şi cel mai puţin ambiţios om din lume.

Femeile îşi doresc să arate bine, fit, şi se pare că instructorul Carmen Fit a găsit reţeta care funcţionează pentru a obţine un trup de invidiat. E greu? E uşor? Din fotografiile „Înainte şi După“ nu pare greu, dar în ele nu se vede munca şi determinarea depuse de cele care vor să-şi remodeleze silueta. Cum se poate ajunge acolo? Ne explică însăşi Carmen Fit.

Carmen, care e povestea ta? Cum ai ajuns antrenoare de fitness?

Povestea mea a început cu  mulți ani în urmă, cred că sunt 12 sau 13 ani. Am intrat în sala de fitness și pur și simplu am simțit  că sunt  făcută pentru asta! Am petrecut câțiva ani în sală antrenându-mă, apoi am luat decizia să mă fac antrenor personal și mi-am propus să ajung forte departe.

carmen fit slăbire

Rezultatele pe care le au cei antrenați de tine ţi se se datorează exclusiv ţie sau, în mare măsură, şi lor? Care e raportul?

Aș spune că ambele părți sunt responsabile, dar dacă antrenorul nu motivează clientul, rezultatele se lasă așteptate. Dupa părerea mea procentul este de 70-30.

Sunt o mulțime de antrenori care promit obținerea unei siluete fit. De ce unii au rezultate și alții nu?

Unii antrenori au rezultate pentru că se implică, motivează clientul și se ocupă în primul rând și de alimentația acestuia. Cu toții știm cât de importantă este dieta în procesul de slăbire.

Toată lumea știe că o dietă corespunzătoare și sportul dau rezultate în obținerea unei siluete armonioase. Totuși, de ce nu reușește atunci toată lumea să arate „fit“?

Nu toată lumea ajunge „fit” pentru că nu toată lumea știe să conceapă un plan alimentar. Multe femei se înfometează în speranța că vor arăta mai bine. Să fie clar însă: slăbire nu înseamnă foame, slăbire nu înseamnă numai carne cu salată. Eu lucrez cu foarte multe femei și 90% dintre cele cu multe kilograme în plus nu mănâncă mâncare, dar sunt dependente de dulciuri. Ceea ce e o mare eroare. Dacă îi dăm corpului ceea ce el are nevoie, nu vom mai simți nevoia de dulce și vom putea slăbi într-un ritm sănătos.

carmen fit slăbire

E greu mai greu sau mai uşor decât avem impresia să obținem astfel de rezultate pe care le vedem în fotografiile tale?

Pentru mine este ușor, pentru fete însă un pic mai greu. Ai nevoie de ambiție și organizare. Nu este ușor să te ții de un meniu când ai un job ce-ți ocupă mult timp, de exemplu. Trebuie să gătești seara pentru a doua zi, să duci la capăt un antrenament solicitant și să reziști tentațiilor.

Dacă ar fi să descrii modalitatea ta prin care aplici sfaturile de nutriție și fitness, cum ar suna?

Pot să îți spun că ofer încredere omului și lucrez mult cu psihicul. Cred că de acolo pornește totul!

Cu ce trebuie să lucrezi mai mult? Cu mintea sau cu fizicul celor care vor să se antreneze pentru a scăpa de kilogramele în plus?

carmen fit slabire

Am anticipat întrebarea ta.  Cum spuneam mai devreme, psihicul are un rol foarte important. În 90% dintre cazuri reușesc sa îmbin aceste două aspecte, adică să lucrez atât cu fizicul, cât și cu psihicul clientului. Este combinația care dă cele mai bune rezultate.

Am văzut că antrenezi și vedete. Se lucrează mai ușor sau mai greu cu persoanele cunoscute? Sunt ele mai motivate decât restul?

Nu pot spune că se lucrează greu. Cu multe dintre ele am lucrat de la distanță, ele fiind în București, dar chiar și așa am avut cu toate rezultate frumoase.

Ce sfaturi ai pentru cei care vor să se antreneze cu tine?

Aș vrea să pot ajuta cât mai multe femei, însă timpul nu îmi permite. Știu că îmi scrie foarte multă lume și uneori nu pot răspunde tuturor. Îmi pare rău pentru asta. Sfatul meu este să îmi urmărească pagina care reprezintă o sursă bună de motivație către un stil de viață sănătos.

La ce trebuie să se aștepte și la ce să NU se aștepte aceștia?

O persoană care dorește să se antreneze cu mine trebuie să înțeleagă în primul rând că suntem diferiți și nicio transformare nu se aseamănă cu alta. Dar atâta timp cât urmează programul meu, rezultatele vor veni cu siguranță.

Care sunt satisfacțiile tale cele mai mari?

Rezultatele fetelor cu care lucrez sunt cele mai mari satisfacții! Dar și faptul că reușesc să schimb stilul de viață haotic al multor femei.

Tu mai ai timp și pentru tine? Ce îți place să faci atunci când nu lucrezi?

Sincer, eu lucrez mereu (râde).  Daca nu sunt la sală, sunt acasă și concep planuri de dietă sau programe de exerciții. Însă atunci când pot, cel mai mai mult îmi place să călătoresc.

 

Citeşte şi – Laura Giurcanu a intrat la cură de slăbire. „Laura, nu mai mânca atât!“

Citeşte şi – Modă în sala de sport: cum ne îmbrăcăm când facem fitness

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter