Care este boala secolului, ce afectează 98% dintre români

De Oana Savin, pe
Tot mai mulți români suferă de această afecțiune. Peste 98% din populația României este afectată, însă mulți nu realizează acest lucru până ce nu ajung în ultimul stadiu.

Această afecțiune comună este stresul, potrivit unui studiu realizat de o companie de cercetare de piață, citat de Digi 24.

Principalele motive de neliniște ale persoanelor respondente sunt relațiile cu superiorii la locul de muncă, precum și nesiguranța zilei de mâine.

Conform studiului, realizat pe un eșantion de 1000 de români, jumătate dintre cei care sunt afectați de stres nu se tratează.

În România, o problemă destul d eimportantă este aceea a nesiguranței locului de muncă, a problemelor financiare și tocmai de aceea oamenii se stresează foarte mult”, a afirmat psihiatrul Cozmin Mihai.

Pentru 78% dintre respondenți, principalul factor de stres este locul de muncă, urmat de relația cu superiorii sau colegii de muncă, în timp ce 27% dintre cei care au participat la studiu susțin că probleme familiale sunt cele care le produc această stare de nervozitate.

Fazele stresului. Cum îți dai seama că ești afectat

Despre fazele stresului a vorbit medicul Lorena Petcu.

Prima fază este reacția de alarmă în care sunt intensificate funcțiile fizice și intelectuale. A doua fază este faza de rezistență – începe să apară oboseala care afectează performanța și eficiența”, a precizat medicul în farmacologie clinică.

Abia în faza de epuizare persoanele conștientizează efectele stresului”, a explicat ea.

Cum să treci mai ușor peste stres

Medicina pare să fi găsit o soluție care să te ajute să treci mai ușor peste situațiile dificile.

Să apelăm și la soluții care ne ajută, cum este cazul unor formule deja existente pe piață care conțin extracte naturale și vitamine și aș face referire la magneziu, vitamina B6, B9 și la rodiola rosea”, a afirmat dr. Lorena Petcu.

Ar trebui să avem cultura calității vieții, să ținem foarte mult la cum arată viața noastră, la cum ne repartizăm timpul și, mai ales, resursele”, a subliniat psihologul Mihaela Săhlean pentru Digi 24.

Potrivit specialiștilor, oboseala, lipsa energiei și iritabilitatea, netratate la timp, conduc la panică și anxietate.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter