Studiu: Un hot-dog scade speranța de viață sănătoasă a unui om cu 36 de minute

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 15 septembrie 2021, 17:33

Un studiu recent efectuat de oamenii de știință de la Universitatea din Michigan a scos la iveală faptul că produsele tip fast-food contribuie în mod direct la scăderea speranței de viață sănătoasă. Studiul a urmărit efectele alimentației asupra calității vieții.

Mai exact, cercetătorii au analizat circa 5.800 de alimente consumate în mod constant și au stabilit că, de exemplu, aripioarele de pui picante de la fast-food-uri duc la scăderea speranței de viață sănătoasă cu 3,3 minute; un hot-dog, cu 36 de minute; o porție de pizza cu 7,8 minute; băuturile răcoritoare carbogazoase cu 12,4 minute; o porție de brânză cheddar cu 1,4 minute și un cheeseburger dublu cu 8,8 de minute.

Pe de cealaltă parte, printre alimentele sănătoase se numără sandvișul cu gem și unt de arahide, acesta contribuind la o creștere a speranței de viață cu 33,1 minute.

Citeşte şi: Ce boală îți poate atrage obsesia pentru o alimentație sănătoasă?

Arahidele sărate aduc un adaos de 26 minute, somonul gătit, de 13,5 minute, bananele de 13,5 minute, iar roșiile cu 2,8 minute.

Experții în nutriție spun că au mai existat studii precum cel  făcut de ei, dar acestea s-au axat în mare parte pe impactul supra sănătății al alimentelor bio, pe bază de plante și pe cele cât mai puțin procesate.

Citeşte şi: Idei inedite pentru o alimentație mai sănătoasă

“Studiile anterioare s-au redus adesea la discuțiile despre plante și animale. Deși constatăm că alimentele pe bază de plante au, în general un grad de performață mai mare, există variații considerabile atât în alimentele de origine vegetală, cât și în cele de origine animală”, a explicat dr. Katerina Styliaou, autorul lucrării, potrivit metro.co.uk.

Experții ai mai spus că dacă oamenii ar schimba măcar 10% din calitatea aportului caloric, consumând în loc de carne procesată, legume, fructe de mare, leguminoase și nuci.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter