Topul orașelor în care poți duce o viață sănătoasă

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 20 decembrie 2019, 15:36
În funcție de numărul de centre de relaxare si tratament, restaurantele în care pot mânca vegetarienii, sălile de sport, dar şi numărul mediu de ore cu soare şi preţul unei vacanţe, iată care sunt orașele în care poți duce o viață sănătoasă. 

Să ai o dietă echilibrată, să faci sport sau să integrezi în programul de zi cu zi obiceiuri sănătoase nu ține doar de voință, spun specialiștii. Este important și cât de aproape sau de departe sunt locurile în care poți desfășura activități care să te ajute să duci o viață echilibrată. În mai multe orașe ale lumii există numeroase motive să nu te abați de la un regim benefic pentru sănătatea ta, conform Digi24.

Parisul, primul dintre orașele în care poți duce o viață sănătoasă

Conform unui clasament făcut de un site de specialitate, Parisul este orașul care are cele mai multe opțiuni pentru o viață sănătoasă. Aici se găsesc aproximativ 900 de spa-uri unde te poți relaxa, 139 de parcuri și 1300 de restaurante care au introdus în meniuri mâncăruri vegane.

Topul orașelor în care poți duce o viață sănătoasă, Paris

Pe locul doi se află Chiang Mai, cea mai renumită stațiune montană din Thailanda, aflată la 700 km nord de Bangkok. Un adevărat regal al vegetației și al spa-urilor. Există șapte complexe pe kilometru pătrat, adică în jur de 250, cu programe bogate de wellness, atât pentru transformarea exterioară, cât și pentru cea interioară, printre care se află și cele de detox.

Topul orașelor în care poți duce o viață sănătoasă, Chiang Mai

Din topul orașelor în care poți duce o viață sănătoasă nu poate lipsi Barcelona. Capitala Cataloniei are peste 500 de spa-uri unde turiștii se pot răsfăța. Pe lângă acestea, există 1400 de restaurante unde se poate mânca vegan și 32 de centre pentru yoga. Asemeni orașului Chiang Mai, Barcelona beneficiază de peste 2500 de ore însorite pe an. Aflat pe coasta Mediteranei, plajele sunt un punct de atracție turistic. Apa marină contribuie și ea la stilul de viață sănătos, ținând cont de beneficiile ei.

Topul orașelor în care poți duce o viață sănătoasă, Barcelona

În top se mai află și Lisabona, capitala Portugaliei. Numeroasele hoteluri de 5 stele au și centre spa de lux, iar mâncarea este delicioasă. Nu lipsesc nici sălile de yoga sau pilates. Au și un parc tematic, dedicat copiilor, Kidzania, un oraș în miniatură și cel mai mare aquarium de interior din Europa.

Topul orașelor în care poți duce o viață sănătoasă, Lisabona

 

Dacă traversăm Oceanul, alte două orașe se încadrează în acest top: San Francisco şi Miami. Au peste 3000 de ore însorite și nenumărate complexe dedicate activităților fizice.

Topul orașelor în care poți duce o viață sănătoasă, Miami

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter