De ce nu trebuie să consumi alcool când iei antibiotice

De Bianca Prangate, pe

Infecțiile cu bacterii necesită, la recomandarea doctorilor, tratament cu antibiotice – iar atunci când iei antibiotice, știi deja să nu ai voie să consumi alcool, dar te-ai întrebat vreodată de ce?

Poate se întâmplă să ai o petrecere în weekend și te trezești că doctorul ți-a prescris un tratament cu antibiotice. Te gândești că poate nu va fi atât de rău, poate vei putea să bei măcar o gură de alcool. Înainte să te pui pe treabă, amintește-ți de ce iei antibioticele: o infecție bacteriană (atenție, nu virală – aceasta din urmă nu poate fi tratată cu antibiotice) și-a făcut cuib în organismul tău și trebuie distrusă.

Consumul de alcool nu va reduce neapărat eficiența antibioticelor, potrivit Women’s Health Magazine. Însă va înrăutăți efectele adverse ale acestora. Astfel, orice greață, durere de cap, amețeală sau diaree care ar putea apărea ca efect al antibioticelor va fi înrăutățită. Mai mult, consumul de alcool poate să încetinească abilitatea corpului de a-și reveni și a-și reface stocurile de energie odată ce infecția a fost eliminată.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter