Boala cu transmitere sexuală care e rezistentă la antibiotice. Cum o putem preveni

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 17 iulie 2018, 17:20
Medicii avertizează că a apărut o nouă boală cu transmitere sexuală, rezistentă la antibiotice. Iată cum se manifestă, dar și cum o putem preveni.

Specialiștii avertizează asupra faptului că fără măsurile de precauție necesare, Mycoplasma genitalium ar purtea deveni una dintre cele mai răspândite boli de acest gen. Greu de indentificat pentru că nu există simptome specifice decât în stadii avansate, infecția se manifestă totuși prin diferite afecțiuni, distincte la bărbați și femei, iar consecințele pot fi unele cu adevărat grave, cum ar fi infertilitatea, conform adevărul.ro.

„În cazul femeilor, boala provoacă inflamaţie la nivelul organelor reproductive, rareori este dureroasă şi poate cauza febră sau sângerări”, spun specialiştii.

În cazul bărbaților poate provoca dureri din cauza inflamației la nivelul uretrei.

Boala se transmite prin contact sexual neprotejat şi poate fi prevenită doar prin folosirea prezervativelor. Îngrijorător este faptul că Mycoplasma genitalium este o bacterie care a dezvoltat rezistență la antibiotice, motiv pentru care poate fi dificil de tratat.

Mai nou, nici gonoreea, o altă boală cu transmitere sexuală, nu mai poate fi tratată cu o simplă doză de antibiotice, din cauza unor tulpini care au devenit rezistente la astfel de tratamente.

Citește și: 

Loredana Groza, mesaj emoționant pentru fiica ei. Elena a împlinit 20 de ani

O tânără de 17 ani este antrenată de NASA pentru a merge pe Marte

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter