Lucrurile simple pe care le poți face începând de azi pentru a combate poluarea

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Luni, 10 august 2020, 13:52

Poluarea mediului este o problemă care ne privește pe toți – din păcate, adeseori alegem să o punem pe ultimul loc.

Există însă câteva lucruri care necesită un minim de efort din partea ta, dar care pot ajuta cu adevărat în lupta cu poluarea. Mai jos vei găsi doar o parte dintre ele:

Închide apa de la robinet când te speli pe dinți

Mulți oameni au obiceiul de a lăsa robinetul deschis când se spală pe dinți – acest obicei însă irosește până la 30 de litri de apă pe zi, conform EPA. Experții estimează că până în anul 2030, jumătate din populația lumii se va confrunta cu un deficit de apă – așa că este bine să conservăm cât de mult putem apa pe care o avem deja.

Folosește transportul în comun sau mergi cu bicicleta

Prin folosirea transportului în comun sau prin mersul cu bicicleta, nu doar că ajuți la reducerea nivelului de poluare, dar ajuți și la fluidizarea traficului – astfel, mediul este mai puțin poluat, iar tu nu mai întârzii atât de mult ca înainte la serviciu.

Cum inveti sa mergi pe bicicleta. Cele mai bune sfaturi

Nu mai cumpăra apă îmbuteliată

Da, apa îmbuteliată este la îndemână. Însă ea vine îmbuteliată în sticle de plastic, iar acesta din urmă se descompune foarte greu, în decursul a 1.000 de ani – timp în care poluează mediul, este ingerat de animale și ajunge în hrana noastră. O soluție simplă – și care pe termen lung te va costa mai puțin – este să îți cumperi un filtru pentru apă.

Folosește o cupă menstruală

Tampoanele și absorbantele generează anual câte 200.000 de tone de deșeuri care conțin plastic în fiecare an. Ținând cont de cât de dăunător este plasticul pentru mediul înconjurător, aceste produse sanitare trebuie evitate pe cât posibil. O opțiune mult mai sănătoasă – atât pentru femei, cât și pentru mediu – o constituie cupele menstruale, despre care am vorbit în detaliu și înainte.

Ai mai multă grijă la ceea ce mănânci

Dacă vrei ca stilul tău alimentar să reflecte o atitudine eco-friendly, poți alege să cumperi mai multe produse organice, să consumi mai puțină carne și să încerci pe cât poți tu de mult să nu risipești mâncarea, după cum sugerează fundația de mediu David Suzuki.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter