Anorexia ucide din nou! Charlotte Seddon a murit la 17 ani

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Una dintre cele mai teribile boli, anorexia, face victime după victime.
Charlotte Seddon, de 17 ani, continuă lista tinerelor care, dintr-un motiv sau altul, ajung să fie propriile lor victime. Influenţate de pozele perfecte din reviste şi de discursurile interminabile despre cât de important este să fii slabă, adolescentele consideră că înfometarea este singura soluţie.

Elevă eminentă, Charlotte Seddon, a dus o luptă cruntă cu anorexia şi cu cei din jur. Pe o parte se războia cu ea însăşi, să fie slabă, să arate bine, iar pe de altă parte încerca să-i convingă pe ceilalţi că este bine şi că, foarte important, a mâncat. Singurul „prieten” adevărat al tinerei a fost jurnalul personal în care şi-a notat toate chinurile, toate grijile, toate durerile, jurnal care a fost găsit după moartea ei.

Charlotte a scris acolo că se simţea prinsă într-o capcană: dietă, calorii, crize de depresie şi greaţă provocată. Când a murit, adolescenta avea 36 de kilograme. „E o pierdere tragică pentru noi. Totul s-a întâmplat foare repede şi ne-a şocat. Am aflat despre boala ei din jurnalul pe care l-a scris”, a declarat tatăl fetei, citat de Dailymail.co.uk.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter