Alte trei simptome încep să apară ca forme de debut ale bolii COVID-19

De Unica.ro, pe
Dacă până acum principalele simptome ale bolii COVID-19 erau febra și problemele respiratorii, medicii avertizează că este posibil să apară și alte manifestări la început, atipice infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Medicii atrag atenția că o persoana infectată cu noul coronavirus nu trebuie neapărat să facă febră sau să aibă probleme respiratorii, ci poate manifesta și alte simptome la început, care sunt de obicei asociate altor afecțiuni.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

„Aș sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzația de amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv COVID”, a explicat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, pentru Digi24.

Medicul a spus că tot mai des pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 au acuzat dureri abdominale, scaune frecvente și dureri puternice de cap.

„De exemplu: durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta – suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume – ca astfel de simptome să te ducă spre un test COVID-pozitiv, în absența tusei și a febrei”, a mai precizat specialista în boli infecțioase.

Aceasta a semnalat și faptul că există persoane care nu au probleme respiratorii importante, dar care au examen radiologic caracteristic pentru COVID-19.

Citește și: Cel mai neobișnuit simptom ce ar putea fi asociat cu COVID-19. Toți l-am avut până acum

„Din nou, trebuie să dăm o atenție deosebită din punct de vedere clinic, pentru că în cazul unor astfel de pacienți, cu manifestare radiologică, chiar dacă nu au evidente simptome respiratorii spre agravare, putem să ne așteptăm ca evoluția să nu fie din cea mai favorabilă”, a atras atenția dr. Carmen Dorobăț.

Totodată, evoluția bolii poate fi una neașteptată. Chiar și la persoanele cu simptome ușoare situația se poate agrava chiar și după 10 zile.

„Am avut cazuri de agravare respiratorie chiar după 10 zile de evoluție ușoară și ne așteptam ca pacientul să meargă acasă”, a explicat medicul.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter