Alimente care îţi curăţă colonul

De Diana Zagrean, pe

Unele alimente sunt reali aliaţi ai intestinelor tale. Vezi care sunt acele alimente care îţi curăţă colonul.

Legume crude

Legumele crude şi verzi asigură enzimele digestive care să cureţe organismul şi colonul de hrana digerată ineficient.
Odată cu vârsta, organismul produce tot mai puţin acid gastric şi mai puţine enzime esenţiale digestiei eficiente, ceea ce duce la acumulări de hrană nedigerată în intestinul gros.
Aceste enzime sunt foarte delicate şi procesarea termică le distruge, deci trebuie să mâncăm legume verzi.
Dacă o cantitate mare de legume neprocesate sună a prea mult volum în stomac pentru tine, poţi, oricând, să încerci nişte sucuri naturale, făcute în casă.

Fibre

Nicio curăţare eficientă a colonului nu se realizează fără o cantitate suficientă de fibre. Atât solubile, cât şi insolubile, fibrele ajută contracţiile naturale ale intestinului pentru a împinge hrana spre ieşire.
Dacă aceste mişcări şi contracţii ale intestinului sunt rare, sau nu destul de puternice, apare constipaţia şi alte probleme legate de acumularea de toxine în organism.
Colonul tău are nevoie de circa 30 de grame de fibre zilnic pentru a funcţiona sănătos.

Probiotice

Alimentele probiotice şi prebiotice ajută la menţinerea unui număr optim de bacterii bune în intestin. Probioticele ca iaurt, kefir, varză murată, murături conţin tulpini de bacterii bune, cum ar fi lactobacillus sau bifidus.
Fasolea şi seminţele de in conţin fibre solubile printre care şi inulina, un prebiotic folosit de bacteriile din intestin ca hrană, deci sunt prebiotice.

Apa

Colonul nu se poate curăţa fără o cantitate necesară de apă. Fibrele absorb apa, deci orice cură de detoxifiere şi curăţare a colonului necesită consumul a peste 2 litri de apă pe zi, altfel apare constipaţia.
Sursa foto corp femeie abdomen: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter